sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Ankara'da 'Erzurum Günleri' Başlıyor

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Erzurum Tanıtım Günleri Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ankara'da 'Erzurum Günleri' Başlıyor
  • 18 Nisan 2022, Pazartesi 18:04

Erzurum’u tanıtmak için düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri`nde Erzurum’un geleneksel el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerleri tanıtılacak.

Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ( ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, 1-5 Haziran 2022  tarihleri arasında AKM Millet Bahçe Etkinlik alanında yapacakları Erzurum Tanıtım Günleri için gerekli çalışmaları tamladıklarını, Ankara`da Türkiye`nin her ilinden insanın yaşadığını Erzurum Tanıtım Günleri`nin adeta bir Türkiye buluşması olacağını açıkladı. Daha şimdiden yoğun bir ilginin olduğunu, her geçen gün ilginin ve heyecanın arttığını ifade etti.

Rekor bir katılım bekleniyor

ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara’da Erzurum’u yaşatmayı hedeflediklerinin altını çizerek, başta Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, ticaret odası ve ticaret borsası, sivil toplum kuruluşları,  esnaf  ve hemşerilerin  desteklediği Ankara Erzurum Günleri’nin, titiz bir çalışma ile  yürütüldüğünü, rekor bir katılım beklediklerini söyledi.

Erzurumlu olan olmayan herkes davetli

Ankara ile Erzurum arasında bir köprü kurma maksadıyla kültür ve medeniyetler şehri Erzurum`un kültürel değerlerinin, yöresel ürünlerinin, halk oyunlarının, müziğinin kısacası tüm değerlerinin olacağını ifade eden Başkan Veysel Karani Aksungur, Erzurum Tanıtım Günleri‘ne Erzurumlu olan olmayan herkesi ve her kesimi davet ettiklerini açıkladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık