sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Başkan Öz Müjdeyi Verdi.. Yer Tespiti Yapıldı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum’da 2. organize sanayi bölgesinin taşınması için yeni bir yer belirleme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Öz,” Bahar ayında yatırımcının yeni yerinde faaliyete geçmesini hedefliyoruz” dedi.

Başkan Öz Müjdeyi Verdi.. Yer Tespiti Yapıldı
  • 29 Kasım 2021, Pazartesi 19:44

Pusula Gazetesi’nin bugün manşetten gündeme getirdiği 2. Organize Sanayi Bölgesi taşınacak haberine bir açıklamada AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’den geldi.B aşkan Öz, 2. Organize Sanayinin taşınması için düğmeye basıldığını ve 2 ayrı alternatif yer üzerinde çalışıldığını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada çalışmaların belirli bir aşamaya geldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “İlimizin ekonomik anlamda güç kazanması, yeni yatırımcıların kente gelmesinin sağlanması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması için bir süreden beri AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Selami Altınok ve İbrahim Aydemir girişimlerde bulunmaktaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in de katkı sunduğu çalışmalar son aşamaya geldi. Organize Sanayi’nin kurulacağı alan belirlenmiş olup ayrıntılar üzerinde çalışılmaktadır” dedi.

Türkiye’nin dördüncü Organize Sanayi Bölgesinin 1968 yılında Erzurum’da kurulduğunu hatırlatan Başkan Öz, “1. Organize Sanayi Bölgemizde bugün 5 bin 250 kişi istihdam edilmektedir. 2. OSB’nin de tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle bu rakam daha yukarılara taşınacaktır. Yakın bölgemizde yer alan ülkelerde yaşanan karışıklıklar, beş sınır kapısına yakınlığıyla ihracata uygun bir kent olan Erzurum’u çekim merkezi haline getirecektir. Bu noktadan hareketle biz de yatırımcılarımıza yeni alanlar sağlamak ve her alanda çözümler üretmek için çabalarımıza devam ediyoruz. Yer tespitinin süratle yapılıp, en geç bahar ayında 2. Organize Sanayide faaliyet gösteren ve yeni yatırım için talepte bulunan yatırımcıların faaliyette olmasını hedefliyoruz. Gelişmelerden süreç içerisinde kamuoyunu ayrıca bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık