sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erçimsan'dan Zehir Zemberek Açıklama!

Geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurulun ardından yapılan itirazlara yönelik Erzurum Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından talep edilen evrakların teslimini, olağandışı bir olay gibi gösterilmesine Erçimsan Holding sert tepki gösterdi.

Erçimsan'dan Zehir Zemberek Açıklama!
  • 06 Aralık 2023, Çarşamba 20:35

Kurumun resmi sitesinden yapılan açıklamada algı oluşturularak şirketin yıpratılmaya çalışıldığı belirtildi.

Söz konusu haberler için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz ortaklarından olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, amacının ne olduğu şirketimizce anlaşılamayan, tespit talepli başvuru yapılmış olup, söz konusu delil tespiti başvurusu ile esasen tamamı tasdikli olan ve ticaret sicil müdürlüğü, vergi daireleri ve sair tüm resmi kurumlardan örneği tedarik edilebilecek, üstelik genel kurul tutanak eklerinde de yer alan bir takım evraklar talep edilmiştir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda şirket merkezimize 06.12.2023 tarihinde mahkeme heyetince ziyarette bulunulmuş ve talep edilen evrakların tamamı eksiksiz şekilde sunulmuştur.

Ancak, şirketimiz tarafından talep edilen evraklar ibraz edilirken, Erk Haber adlı internet sitesinde; şirketimizde sanki usulsüz işlemler yapılıyormuş ve şirkete sanki baskın(!) yapılmış gibi anlaşılacak asılsız birtakım beyan ve iddialarla haber yapılmış, söz konusu haberde, Sulh Hukuk hakimi ve bilirkişi heyeti tarafından şirketimize gelindiği ve şirketimize ait mali belgelerin incelendiği, incelemenin saatlerce sürdüğü, şüpheli göründüğü belirtilen bazı evrakların suretinin alındığı, şirketin mali tablolarının usulsüz olarak hazırlandığı ve şirketin haksız kazanç sağladığı iddia edilmiştir. Henüz mahallinde yapılan tespitin tutanağı dahi hazırlanmadan yapılan yayın söz konusu tespitin hangi amaçla istendiğini açıkça gözler önüne sermektedir. Burada ki amaç, tüm ortaklara ve kamuoyuna açık olan şirket evraklarının talep edilmesi değil, tamamen şirket itibarını zedelemek için algı oluşturma gayretidir.

Söz konusu yalan ve iftira dolu habere ilişkin olarak ilgililer hakkında, hakaret ve iftira suçlarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç durusunda bulunulmuştur. Şirketimizin itibarini zedeleyen, gerçek dışı ve hakaret ve iftira niteliğindeki haber ile şirketimize zarar veren ilgililer hakkında yapmış olduğumuz suç duyurusunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık