sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum, Filistin İçin Tek Yürek

İsrail’in Filistin halkına saldırıları devam ederken tepkiler de çığ gibi büyüyor. Erzurum’da binlerce kişi Cuma Namazının ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası tekbirlerle yürüdü

Erzurum, Filistin İçin Tek Yürek
  • 20 Ekim 2023, Cuma 19:14

İsrail’in Filistin halkına saldırıları devam ederken tepkiler de çığ gibi büyüyor. Erzurum’da binlerce kişi Cuma Namazının ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası tekbirlerle yürüdü.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik başlattığı harekat sonrası çatışmalar her geçen gün şiddetini artırıyor. Filistin’de hastaneleri, okulları, camileri bombalayan İsrail’e tepkiler dünyanın dört bir yanından yükseliyor.

Bugün yurt genelinde olduğu gibi Erzurum’da da hayatını kaybeden Filistinliler için Cumana Namazı sonrası Narmanlı Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından sivil toplum kuruluşlarının ortak düzenlediği protesto yürüyü yapıldı.

Binlerce Erzurumlu ellerinde ‘Katil Israil’ , ‘Özgür Filistin’ , ‘Hamas’a selam direnişe devam’ yazılı pankartlar ile Türk ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi’ne akın etti. Sık sık tekbir getirilen yürüyüş, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda son buldu.

Protesto yürüyüşüne AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 26. Dönem AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte ‘Katil Israil’ , ‘Katil Amerika’, ‘Filistin bizimdir bizim kalacak’ sloganları atıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Abdülkerim Kavas, “Müslümanların ilk kıblesi olan aziz mübarek kılınmış Mescidi Aksamızda etrafında gözlerimiz önünde insanlık onuru katlediliyor. Bugün Filistin’de ekmek yok, su yok, elektrik yok, ilaç yok hatta nefes alacak hava yok. Filistin’de 75 yıldır ölüm var işgal var, kan var, gözyaşı var. Siyonist İsrail uluslararası hukuku hiçe sayarak, sistematik bir şekilde soykırım yapıyor. Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlık ölüyor. Okullar, camiler, hastaneler bombalanıyor. Hakları, toprakları, canları, malları ellerinden alınan Müslüman kardeşlerimiz bir soykırıma tabi tutuluyor. Durmadan ölüm kusan, dünyaya fitne fesadı yayan İsrail yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya, Gazze’ye saldırmaya ve ümmetin namusu olan topraklarımızı işgal etmeye devam ediyor. Türkiye olarak Filistin halkına yönelik katliamları her zaman en üst seviyeden tepkimizi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık