sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum Sevdalısı İş İnsanı Memet Aca'dan Memleketine Otel Yatırımı

Erzurum sevdalısı iş insanı Memet Aca'nın geçtiğimiz aylarda memleketi Erzurumlulara müjdesini verdiği otelin temel atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Erzurum Sevdalısı İş İnsanı Memet Aca'dan Memleketine Otel Yatırımı
  • 22 Temmuz 2023, Cumartesi 21:10

Oktay Fani'nin Haberi

Erzurum sevdalısı iş insanı Memet Aca'nın geçtiğimiz aylarda memleketi Erzurumlulara müjdesini verdiği otelin temel atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Medya, lojistik, inşaat ve enerji sektörlerinde yaptığı yatırımlar ile ülke gelişimi ve istihdamına katkı sağlayan, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Memet Aca, büyüme yolculuğuna ACA Erzurum Thermal & Spa ile de turizm sektöründe devam ediyor. 

İş insanı Memet Aca tarafından yatırımların artırılması ve bölgedeki turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Aziziye ilçesinde hayata geçirdiği 100 odalı ve 160 yatak kapasiteli beş yıldızlı termal otel, 12 bin 500 m²’lik bir kapalı alan üzerinde yer alarak ACA Erzurum Thermal & Spa; uluslararası standartlarda tasarlanmış 8 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 100 oda ve 160 yatak kapasitesi ile misafirlerini ağırlayacak.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen temel atma törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti ve MHP İl Başkan yardımcıları, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Aziziye kaymakamı Abdulkadir Çelik, İl jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Muhtarlar, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan ACA Erzurum Thermal & Spa Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aca, Erzurum'un turizm potansiyeline olan inancını ve yatırımlara verdiği önemi vurgulayarak, böyle bir projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Aca, "Burayı buradan sonra Erzurum’un batıya dönen yüzü olarak dünyaya duyaracağız. Tesisin ülkemize, memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Şehirler özel sektör yatırımları ile güçlenir ve büyür. Bugün burada çok arzu ettiğimiz termal otel ve tır parkının şehrimize ve ilçemize daha büyük bir değer katacaktır. Bu vesileyle yatırımcımız Memet Aca’ya teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediyenin mihmadarlığında ilçeye kazandırılan ACA Erzurum Thermal & Spa yatırımının temel atma coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan da, "Bu görkemli yatırım sayesinde termal potansiyelleri meşhur olan Azizite ilçemiz termal sağlık turzim merkezi olma hedefine yepyeni bir ivme ve boyut kazandıracaktır." dedi

Erzurumlu Erzurum’da kalacak şekilde yatırımlar yapmalıyız diyen AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat ise "Şuan da 1,5 milyon Erzurumlu dışarda yaşamaktadır. Maalesef Erzurum’da yetişen iş insanları Erzurum’a yatırım yapmıyor. Bu anlamda Memet Aca’nın yatırımı ile bununda yolu açılackatır." ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık