sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum’da Cinayete Kurban Gitmiş!

Erzurum’da 16 yıldır kayıp olarak aranan Recep Akpınar’ın cinayete kurban gittiği belirlendi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin özel çalışması ile yakalanan zanlılar, yıllar sonra hakim karşısına çıkarıldı.

Erzurum’da Cinayete Kurban Gitmiş!
  • 18 Mayıs 2022, Çarşamba 18:08

Erzurum’da 16 yıldır kayıp olan Recep Akpınar’ın alacak verecek meselesi yüzünden öldürüldüğü belirlendi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, faili meçhul olayları yeniden inceledi. Özel ekibin 6 aylık titiz çalışması sonucu kayıp olarak aranan Recep Akpınar’ın öldürüldüğü tespit edildi.

Dosyadaki isimler üzerinde araştırma yapan ekipler, maktul Akpınar ile sürekli telefon görüşmeleri yaptığı belirlenen şüphelilerden Mehmet G’nin olayın ardından şehir dışına taşındığı, soyadını değiştirdiği ve bir süre psikolojik tedavi gördüğü bilgisi üzerine bu isim üzerinde yoğunlaştı.

Recep Akpınar, dosyasını çok yönlü olarak ele alan özel ekip, 6 aylık çalışmanın ardından Mehmet G. ile Necmi A.’nın ilgilerinin olabileceğini değerlendirdi. Polis, kaybolmadan 1 gün önce Recep Akpınar ile birlikte görüldükleri belirlenen şüpheliler Mehmet G. ile Necmi A.’nın birbirleriyle irtibatta olduklarını tespit edildi. Özel ekip, 2 şüpheliyi Erzurum ve Aydın’da yakalayarak gözaltına aldı.

Olayla ilgili 3 zanlı geniş güvenlik önlemi altında Erzurum adliyesine getirildi.

Cinayeti itiraf ettiler

Erzurum’a getirilen şüphelilerden Mehmet G.’nin polise verdiği ilk ifadesinde Recep Akpınar’ı arkadaşı Necmi A. ile öldürerek araziye gömdüklerini söyledi. Necmi A.’nın da Recep Akpınar’a borçlu olduklarını, ödeyemeyince cinayeti işlediklerini emniyette itiraf etti. Her iki şüphelinin emniyetteki ifadesinde adı geçen Necmi A.’nın kardeşi Mitat A. da yakalanarak gözaltına alındı.

Boş araziye gömmüşler

Polis ekipleri Mehmet G.’nin yer göstermesi sonucu Kop Dağı’nın eteklerinde Recep Akpınar’ın gömülü haldeki cesetine ulaştı. Özel eğitimli kadavra köpeklerinin de katıldığı aramada Recep Akpınar’a ait olabileceği değerlendirilen mezarda bulgu ve deliller toplandı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonunda mezardaki deliller toplanarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Manolya Bulut-Pusula


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık