sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum'da İftar Vakti Ezan Okunmadı

Erzurum’da dün birçok bölgede 18.49’da okunması gereken iftar ezanı okunmadı. İl Müftüsü Dr. Rüstem Can’dan açıklama geldi. Can, “Cihaz çalışmadı, kul yapısı neticede. Yaklaşık 10 dakika gecikmeyle mahalli hocalarımız ezan okudu” dedi.

Erzurum'da İftar Vakti Ezan Okunmadı
  • 06 Nisan 2023, Perşembe 15:48

Erzurum’da dün akşam saat 18.49’da okunması gereken ezan vaktinde okunmadı. Gün boyu oruç tutan Erzurumlular iftar vaktinde ezan okunmayınca ne yapacağını şaşırdı.

Sofra başında oruçlarını açmak için ezanı bekleyen vatandaşlar vaktinde okunmayınca oruçlarını açıp açmamakta kararsız kaldı. Vatandaşlar, sosyal medya platformlarında yaptıkları yorumlarla eleştirilerini dile getirdiler. Konuya ilişkin Erzurum İl Müftüsü Dr.  Rüstem Can, açıklama yaptı. Can, “Erzurum’da ezan merkezi sistemden eş zamanlı olarak okunuyor. Dün bu sistemde bir teknik aksaklık yaşandı. Cihaz çalışmadı, kul yapısı neticede. Yaklaşık 10 dakika gecikmeyle mahalli hocalarımız ezan okudu. Yatsı ezanında ise sorun çözüldü. Vaktinde ezan okundu. Vatandaşlarımız haklarını helal etsinler” dedi.

Pusula Gazetesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık