sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

ÖZ: KADİR GECESİ HASAT MEVSİMİDİR   

Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Leyletü’l-Kadr” ile bin aydan daha hayırlı bir zaman diliminin idrak edileceğini söyledi. Öz, “Kadir Gecesi, içinde bulunduğumuz yılın hasat mevsimidir.” dedi.

ÖZ: KADİR GECESİ HASAT MEVSİMİDİR   
  • 26 Nisan 2022, Salı 21:46

Kadir kelimesinin sözlükte “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara geldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Dinî literatürde Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak bilinen leyletü’l-kadir,  Ramazan ayı içerisinde gizlenmiş bir hazinedir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in 97. sûresinde  bin aydan daha hayırlı olduğunu haber verilen bu hazineden hissemizi alabilmek için içinde bulunduğumuz özel mevsimi iyi değerlendirmeliyiz.” dedi.

Kadir gecesi ile ilgili çok sayıda hadisin var olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, mesajında şunları söyledi:

“Ümmetinin bu rahmet ikliminden azamî derecede istifade edebilmesi için yollar tarif eden âlemlere rahmet Peygamber Aleyhisselam, inanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek bu geceyi idrak edenlerin tüm günahlarından kurtulacağını müjdelemektedir. Her ne kadar Ramazan ayı içerisinde gizlenmiş olsa da son on gecenin teklerinde aranması gerektiği belirtilen Kadir Gecesi’nin alimlerimizin çoğunluğunun işaretiyle daha çok 27. geceye isabet ettiği kabul edilmektedir. Bu nedenle idrak etmekte olduğumuz bu geceyi kulluk bilinci içerisinde  geçirerek mazlumlara ve müminlere dua edelim. Ellerimizi duanın kıblesi olan semaya açarken ülkemizin birlik ve beraberliği, geleceğimizin dünümüzden daha hayırlı olması için yalvarmayı da ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, esenlik ve bereket getirmesini diliyorum.”
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık