sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

TPF Başkanı Ömer Düzgün: Maksadımız kâr etmek değil

Artan enflasyon ile birlikte temel gıda ürünlerine gelen zamlar, dar gelirlilerin iftar sofrasını da etkileyecek. Hayır için ihtiyaç sahiplerine dağıtılan Ramazan kolisinin fiyatı geçen yıla oranla yüzde yüzün üstünde arttı.

TPF Başkanı Ömer Düzgün: Maksadımız kâr etmek değil
  • 09 Mart 2023, Perşembe 18:45

Ramazan ayında hayır için dağıtılan ve içerisinde kuru bakliyat, yağ, un, çay, şeker gibi temel gıda ürünlerinin bulunduğu Ramazan kolisi fiyatları, geçen yıla oranla yüzde yüzün üzerinde arttı. Marketten markete değişkenlik gösteren fiyatlar geçen yıl ortalama 300 TL iken bu yıl 700 TL’ye kadar çıktı. Öte yandan Ramazan çeklerine ise ortalama 250 TL yükleniyor.

Boş koli dahi yüzde 70 zamlandı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, “Bu yıl Ramazan kolilerinde yüzde yüzün üzerinde bir fiyat artışı var. Boş koli fiyatının bile artan maliyeti tedarikçiye külfet getirdi. Geçen yıl 10 TL’ye alınan boş koli bu yıl 17 TL oldu” dedi.

Maksadımız kâr etmek değil

Başkan Düzgün, “Depremlerden dolayı bölgeye de Ramazan kolisi göndermek isteyenler, şehirde bulunan depremzedelere yardım etmek isteyenler olacaktır. Bunları düşünerek fiyatlarda azami ölçüde değişiklik yaptık. Buradan amacımız yüksek kârlar elde etmek değil. Vatandaşa, hayırseverlere olabildiğince kolaylık sağlamak istiyoruz. Bu yıl daha da önemli hale geldi” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık