NECİP AYDIN
sağ
PERFORMANS - GÜVEN2

Yakutiye Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin'den Önemli Uyarı

Yakutiye Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin'den önemli uyarı.. Araç alırken sazan sarmalına düşmeyin.

Yakutiye Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin'den Önemli Uyarı
  • 08 Haziran 2024, Cumartesi 20:48

Oktay Fani'nin Haberi

Son günlerde Sazan Sarmalı dolandırıcılığında Erzurum'da da mağduriyetlerin yaşanması üzerine Yakutiye Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin'den önemli uyarı geldi.

Araç alıcıların özellikle düşük fiyatlı araçlara dikkat etmesinin altını çizen Başkan Şirin; "İlan sitelerinde piyasa değerinden daha ucuz araçlar satışa çıkabiliyor. Fiyatı düşük olan araçlar her koşulda dolandırıcılık amaçlı olmasa da vatandaşlarımızın temkinli olması oldukça önemli. Öncelikle aracın satışında engel var mı? Satıcı ile ruhsat sahibi aynı kişi mi? ve bilgiler gerçek mi? gibi bilgileri noterlikte kontrol ettirmelerini tavsiye ediyorum. İkinci elde satış yapılırken, paranın araç sahibi değil de bir başkasına gönderilmesi istenebiliyor.  Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için alıcılar ödemeyi ruhsat sahibine ait olan banka hesabına, araç plakasını yazarak alım-satım amaçlı olduğunu belirtmeli ve eksiksiz göndermelidir. Satıcı olunan durumlarda ise ödemenin aracı alan kişinin hesabından gelmesi ve yine açıklama kısmında plakanın ve satış amaçlı olduğunun belirtilmesi bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmede yeterli olacaktır. Vatandaşlarımız, oto galericileri sitemizi de ziyaret ederek araç alım satım üzerine bilgi edinmeleri mümkün." diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık