sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Dünya çapında ve Türkiye genelinde birçok kamu kurum kuruluşu ve üniversitelerle ortak protokoller imzalayan Atatürk Üniversitesi, bu misyonunu devam ettirerek Iğdır Üniversitesi ile yeni bir anlaşmaya imza attı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİKLERİNE DEVAM EDİYOR
  • 22 Mayıs 2022, Pazar 20:23

Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim-öğretimlerini Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde sürdürmelerine ilişkin iş birliği konusunda mutabakata varıldı.

Eğitim-öğretim gören öğrencileri desteklemek ve eğitim kalitelerini artırmak amacıyla yapılan iş birliği, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından imzalandı.

Bu protokolle, Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine 2022-2023 eğitim-öğretim yılında alınacak öğrencilerin eğitimlerini Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde sürdürmesine yönelik varılan anlaşma 1 yıl süreyle geçerli olacak.

“Karşılıklı Destek Adına Bu Tarz Protokolleri Önemli Buluyorum”

İmza töreninde konuşan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin var olan potansiyelini daha da geliştirmek, çeşitli konularda çevre üniversitelere destek vermek veya destek almak adına bu tarz protokollerin gerçekleştirilmesini önemli bulduğunu ifade etti.

Yurt içi ile birlikte yurt dışında da uluslararası üniversitelerle çeşitli anlaşmalara imza attıklarını hatırlatan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin 65 yıllık bilgi ve tecrübesine yakışır çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, protokolün her iki üniversite ve öğrenciler adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

İmzalanan protokolün iki tarafa da fayda getireceğini aktaran Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Gerçekleştirilen bu protokolle Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin gelişmiş imkân ve olanaklarından azami derecede faydalanmaları gerektiğini vurgulayarak, desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

İmza töreni, iyi niyet temennileriyle sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık