sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Başkan Dal: Zorbalığı yapanlardan şikayetçiyiz

Erzurumspor Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Dal, müsabaka sonrası Polisin cop ve kalkanlar ile mavi beyazlı ekibe saldırmasına sert tepki gösterdi. Dal, “Sportif olaylara nasıl müdahale edeceğini bilmeyen acemi, zor kullanarak ellerindeki cop ve kalkanlarla kafilemize bu zorbalığı yapan kişilerden şikayetçiyiz” dedi.

Başkan Dal: Zorbalığı yapanlardan şikayetçiyiz
  • 02 Şubat 2023, Perşembe 18:46

Yılport Samsunspor maçı sonrasında koridorlarda polislerin saldırısına uğrayan Erzurumsporlular, olaya karışanlardan şikayetçi oldu.

Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, müsabaka sonrası Polisin cop ve kalkanlar ile mavi beyazlı ekibe saldırmasına sert tepki gösterdi.

İki takım açısından da büyük önem arz eden karşılaşmada Yılport Samsunspor Erzurumspor’u 2 – 1 mağlup ederek liderlik koltuğuna otururken, karşılaşma sonrası futbolcular, teknik heyet ve yöneticilere karşı sergilenen çirkin saldırı sonrası Kulüp Başkanı Ahmet Dal, İlgili kurumların bu olayları takip etmesi gerektiğini belirtti.

Dal, “Deplasmanda karşılaştığımız Samsunspor maçı sonrasında hocamız, kaptanımız, destek personelimiz ve şahsıma müsabaka güvenlik görevlileri tarafından şiddet uygulandı. Müsabakanın ve müsabaka görevlilerinin güvenliğini sağlaması gereken bu birimin içerisinde deneyimli, işini nasıl yapacağını bilenlerin yanında sportif olaylara nasıl müdahale edeceğini bilmeyen, acemi, zor kullanarak ellerindeki cop ve kalkanlarla kafilemize bu zorbalığı yapan kişilerden şikayetçiyiz” dedi.

Oyuncular kanının son damlasına kadar savaştı

Futbolda Dadaşları temsil eden Erzurumspor kafilesine soyunma odası koridorlarında reva görülen muamele sonrasında karşı karşıya kaldığı üzüntü verici olayları,  kınayan Kulüp Başkanı Dal, “Devletimizin ilgili kurumlarının takipçisi olacağına inanıyor, sorumluların gereken yaptırıma uğrayacağına inanıyoruz. Bir spor müsabakasında ne yapacağını bilmeyen bu kişilerin olası daha büyük toplumsal olaylarda nelere yol açacaklarını düşünmek bile istemiyoruz. Maçın başından sonuna kadar terlerinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Samsunspor’u tebrik ediyoruz

Erzurumspor’un sportmen ve fair-play ruhuna sahip bir kulüp olduğunun da altını çizen Başkan Dal, “Yılport Samsunspor’u tebrik ediyoruz. Bizi mağlup ederek liderliğe yükseldiler” dedi.

Mavi-beyazlıların başkanı Ahmet Dal, “Erzurumspor camiamızı ve kamuoyunu bu nahoş olay yüzünden meşgul ettiğimiz için özür diliyoruz” şeklinde konuştu.

Nurullah PALA/PUSULA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık