sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

BÜYÜKŞEHİR’İN DEV TEKNOLOJİ YATIRIMI: BİLİM ERZURUM AÇILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş'ten Başkan Sekmen'e övgü.. 'Kendisi yerel yönetimlerde bir duayen olan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür ediyorum.'

BÜYÜKŞEHİR’İN DEV TEKNOLOJİ YATIRIMI: BİLİM ERZURUM AÇILDI
  • 25 Şubat 2022, Cuma 16:56

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin önemli teknoloji yatırımlarından biri olan Bilim Erzurum, düzenlenen görkemli törenle açıldı. Aynı zamanda Kış Bilim Festivali’ne de ev sahipliği yapan Bilim Erzurum’un açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknoloji Başkanı Dr. Ömer İleri, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TR Teknoloji Takımı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Müdürü Ömer Kökçam, TBMM 24. Dönem AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile diğer davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. İleri, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecini yakından takip eden bir siyasetçi olarak bugün Erzurum’da olmaktan çok mutluyum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Erzurum Türkiye’nin bilim tarihinde önemli bir yerdir. Cumhuriyetten önceki medreselerden başlayarak daha sonrasında Atatürk Üniversitesi sayesinde bilimsel araştırmalarda öncü olmuş önemli bir coğrafyadır burası” dedi.

Vali Memiş de, “Öğrencilerimiz sizleri eğitimde zirveye taşıyacağız. Sizlere hizmet etmemize vesile olan büyüklerimize teşekkür ederim. Çok güzel bir eser oldu. Bu festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“BİLİM ERZURUM’DA YENİ DAHİLER YENİ BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Erzurum’a bilim adına gençlerimiz için büyük bir adım atarak, bu önemli teknoloji ve bilim yatırımını inşa ettik” kaydını düştü. “Gençlerimize ışık tutmak ve onlara vereceğimiz desteklerimizle hayal dünyalarını hayata geçirmek isteyen öğrencilerimiz için burada her zaman hazır olacağız” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu amaç ile çıktığımız yolda Bilim Merkezlerinin, bilimin, teknolojinin, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini amaçladık. 6 ayda toplamda 8 bin 600 öğrencimizi yüz yüze, çevrimiçi ise 6 bin 500 öğrencimize hizmet verdik. Toplam ziyaretçi sayımız ise 60 bini kişiyi aşmış durumda… Burada açılışımız vesilesi ile Kış Bilim Festivalimizde öğrencilerimiz ile beraber olup, atölye çalışmaları ve etkinliklerde eğlenerek öğrenmeyi hedef edindik. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile geleceğin birleşimidir. Bilim Erzurum’un öncelikli amacı geleceğin yeni bilim adamlarını yetiştirmesidir. Buradan da İHA ve SİHA’larımızın mimarı Bayraktar ailesine teşekkür etmek isterim. Tabi bugünün bir diğer önemli konusu bu yıl birincisini düzenlemekte olduğumuz Kış Bilim Festivali, ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında Doğu’nun en büyük bilim festivali olarak kış temalı etkinlikler, atölye ve sergi çalışmaları içeriği ile hizmet verecektir. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsurlardan biri de bilim ve teknolojidir. Bizlerde durmadan yolumuza devam ederek verimli olmak adına Kış Bilim Festivalimizde etkinlikler, atölye çalışmaları, deney faaliyetleri ile farkındalıklar oluşturarak yeni fikirler, büyük hayal gücü deneyimleri sağlıyoruz. Hayal Dünyası her zaman gelecek nesillerin süper gücü olacaktır. Büyük hedeflere ulaşmak istiyorsak rakiplerimizden daha hızlı koşarak gelecek nesillerin yoluna ışık tutmalıyız.”

“GENÇLERİMİZ, BİRER BİLİM İNSANI OLARAK ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ULAŞTIRACAK”

Başkan Sekmen, dev teknoloji yatırımının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bilim Erzurum’da Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Akıllı Tarım Atölyesi, Girişim Atölyesi, Deneyap Üretim sınıfları ve Türkiye’nin en büyük ikinci Planetaryumunu açtık. Milli Teknoloji hamlesinin dip dalgasını oluşturacak ve ülkemizin Savunma Sanayi’den yazılıma birçok alanda hizmet edecek bir merkez haline gelmiş bulunmaktadır. Eğitmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bilim merkezimizde çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların da mimarı olacaklar. Gençlerimiz, birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak. Sevgili konuklar biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağı olacak.”

BAŞKAN SEKMEN’DEN GENÇLERE TAVSİYE

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasında gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Genç kardeşlerim, Dünyayı takip edin, hem iç dünyanızı hem dış dünyanızı okuyun. Ülkemizin bütün aydınlık günleri sizin ellerinizde ve bunu birlikte başaracağız. Bilim ve aklın göstericiliğinde bunu yapmanız için hiçbir engel yoktur ve siz gençlerimizle milli teknoloji hamlesi en üst başarılara ulaşacaktır. Bilim ve Teknoloji alanında yüzyıllar boyunca insanların yaşama şeklinin o kuşağın karşılaştığı teknolojik ilerleme tarafından belirlendiği veya etkilendiği bir gerçektir. Bilim ve Teknoloji alanında gelişmeler kapsamında bilim festivalleri ne kadar fazla olursa üretkenlik ve hayal gücü o kadar artacaktır. Bu sayede hayaller hayalde kalmayacak, gelecek nesillerimiz kendi sınırlarını aşma yeteneklerinin farkına varacaklardır.”

Konuşmaların ardından Bilim Erzurum ve Kış Bilim Festivali’nin açılışı yapıldı. Davetliler daha sonra tek tek bilim stantlarını gezdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık