sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Cavit Kılıç, Erzurum'un Sesini Ankara’da Duyurmak İçin CHP'den Aday Adayı Oldu

Erzurumlu hayırsever iş insanı Cavit Kılıç, CHP'den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu.

Cavit Kılıç, Erzurum'un Sesini Ankara’da Duyurmak İçin CHP'den Aday Adayı Oldu
  • 29 Mart 2023, Çarşamba 21:40

Erzurumla ilgili tüm sosyal sorumluluk programlarında en ön safta yer alan iş insanı Cavit Kılıç, Erzurum'a daha iyi hizmet etmek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den Milletvekili aday adayı oldu.

Yaptığı yazılı açıklamada CHP'den Erzurum Milletvekili aday adaylığı duyuran iş insanı Cavit Kılıç, uzun yıllar kazandığı siyasi ve mesleki birikimlerini, üyesi olmaktan onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Erzurumluların sesi olarak TBMM’ye taşımak istediğini ifade etti.

Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİM,

DEĞERLİ YOL ARKADAŞLARIM;

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en karanlık günleri ile karşı karşıya olduğu bir dönemde yeni bir seçime hazırlanmaktadır. 20 yıllık AKP iktidarı güzelim ülkemizi uçurumun eşiğine getirmiştir. Bu süreci aşmak, Türkiye’ye dayatılan karanlık senaryoyu yırtıp atmak; CHP’ye gönül vermiş, emek vermiş içi ülke sevgisi, insan sevgisi ile dolu, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinmiş biz CHP’lilerin göstereceği azme ve gayrete bağlıdır.

14 Mayıs 2023 seçimleri, 20 yıldır kardeşi kardeşe düşman eden, Cumhuriyet değerlerimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen Tek Adam Rejimine, Ülkemizi yangın yerine çeviren AKP iktidarına son vereceğimiz gün olacaktır. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi, geleceğimizin de kurucusu olan CHP; bugüne kadar nasıl en karanlık günlerde halkımızı kucaklayıp aydınlık bir geleceğe taşıdıysa, bugün de aynı kararlılıkla Millet İttifakı ortakları ile birlikte Laik Cumhuriyeti yeniden inşa etmek için iktidara geliyor. CHP’nin geleceği inşası; bilgili, bilinçli ve kararlı kadroların mücadeleyi omuzlaması ile mümkün olacaktır.

O gayret ve mücadele azmini yüreğinde hisseden sizden biri olarak 14 Mayıs seçimlerinde CHP erzurum Milletvekilliği için aday adayı oldugumu siz doslarımla paylaşmak isterim

Değerli Dostlarım,

AKP’nin bu ülkeye yaşattıkları karşısında susmayı reddeden bir yol arkadaşınız olarak yeni bir görev talebiyle karşınızdayım. Sizlerin de desteğiyle, uzun yıllar kazandığım siyasi ve mesleki birikimlerimi, üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sizlerin sesi olarak TBMM’ye taşımak istiyorum.

Bugüne kadar üstlendiğim her parti görevini kıymetli bulmuş bir kardeşiniz olarak şimdiki en önemli sorumluluğumuzun CHP’yi iktidar yapmak olduğuna inanıyorum. AKP’nin, iktidarını sürdürmek için temel hak ve özgürlüklere yönelik saldırılarına karşı TBMM’de kalkan olmak ve erzurumun sesini Ankara’da duyurmak için Adayım.

Bu anlamda;

Ülkemizin sorunlarını biliyorum,

Erzurum ilimizin sorunlarını biliyorum,

Esnafımızın, turizmcimizin, erzurumun hayvancılık ,ve tarımının sorunlarını biliyorum,

İşçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun sorunlarını biliyorum,

Engellilerin, yaşlıların, kadınların, gençlerimizin sorunlarını biliyorum,

Yok edilmeye çalışılan meslek örgütlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın sorunlarını biliyorum.

Bütün bu sorunların çözümü noktasında parlamentoda sesiniz olmak için aday adayıyım. Senin sesin sadece parlamentoda iki duvar arasında değil, okulda, iş yerinde, sokakta, fabrikada, tarlada… kısacası haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu her yerde olacak.

Sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla; AKP’nin “diktatörlük” girişimine, demokrasi düşmanlığına ve hukuk tanımazlığına karşı “ortak aklın ve vicdanın temsilcisi” olmak için aday adayıyım. Türkiye halkını kutuplaştırmak ve bizi bölmek isteyenlere karşı kardeşliğin sesi olmak için Adayım.

Kardeşlerim,

Biliyorsunuz ki, bu seçimlerde hem yeni Cumhurbaşkanımızı ve hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsilcilerimizi seçeceğiz. Bu seçim Cumhuriyet değerlerimizi koruma seçimidir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapılacak bu seçimlerde Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı, partimiz CHP’yi iktidar yapmak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız.

Başaracağız değerli arkadaşlarım, başaracağız; birleşe birleşe kazanacağız.

Laik Cumhuriyetimiz ve onun kazanımlarının bir bir yok edilmeye çalışıldığı bu süreçte yapılacak tek şey kuvayi milliye ruhunu yeniden canlandırmaktır. Kısacası, güzel günler görmek için bir kıvılcım gerek; sizin sesiniz olarak, sizlerle birlikte bu meşaleyi erzurumdan yakarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağımıza inancım tamdır.

Sizlerden aldığım güç ve güvenle çıktığım bu kutlu yolculukta, kendimi sizlerin duyarlı vicdanına, dostluğuna ve yoldaşlığına emanet ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.

Erzurum milletvekili aday adayı Cavit Kılıç"


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık