sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Enerji Maliyetleri Asgariye İndirilmeli

Erzurum Ticaret Borsası ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Doğu Anadolu Bölgesinde kullanılan elektrik ve doğalgaz maliyetlerinin hem işletmeleri hem de haneleri olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Başkan Oral, İlimiz ve bölgemiz için enerji faturalarına indirim yapılmalı veya alınan KDV % 1’e düşürülmeli” dedi.

Enerji Maliyetleri Asgariye İndirilmeli
  • 25 Kasım 2022, Cuma 15:19

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu bölgesinde yaklaşık 6-7 ayın kar ve soğuk ile mücadele ile geçtiğini hatırlatan ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, ekonomik sıkıntılar altında geçim mücadelesi veren esnaf ve vatandaşın elektrik ve doğalgaz maliyetlerinden olumsuz yönde etkilendiğini,  tabiri caizse kazandığını enerji giderlerine verdiğini belirtti.

Bölgedeki işletme ve hanelerin enerji giderleri noktasında büyük sıkıntılar çektiğini vurgulayan Başkan Oral, “Soğuk havaların başlamasıyla birlikte ilimiz ve bölgemizde vatandaş elektrik ve doğalgaz kullanımı noktasında arayış içerisine girmektedir. Artan Enerji giderleri hem işletmelerde hem de hanelerde vatandaşları olumsuz yönde etkilemektedir. Mevsimin yaklaşık 6-7 ayını soğuk ve karla mücadele ile geçiren ilimiz ve Doğu Anadolu Bölgemizdeki illerimizde insanlar hayatların ideme ettirmek için mecburen ısınmak zorundadırlar. Ancak bu noktada hem ekonomik sebepler hem de enerji giderlerinin yüksek olması insanları kara kara düşündürmektedir. Bu noktada bizler ilimiz ve bölgemiz için hükümetten enerji giderleri noktasında ya indirim ya da KDV’nin%1”e indirilmesini istiyoruz” dedi.

İlgili bakanlıklara talepte bulunduk

Özellikle son bir ayda Borsa üyeleri, esnaf ve sanayicilerden mağduriyet noktasında talepler aldıklarını belirten Başkan Oral “ İşletmelerimizin mağduriyeti bizleri derinden üzmektedir. Bizlerde Enerji giderlerindeki maliyetleri en asgariye indirme noktasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez, Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıkloğlu’na bu konudaki taleplerimizi yazılı olarak aktardık. Enerji giderleri olan elektrik ve doğalgazda indirim veya KDV’ oranın %1’e indirilmesini istiyoruz. Başta yerel yöneticilerimiz ve şehrin ekonomisine yön veren kurum, kuruluş ve STK’lar olmak üzere gerekli girişimlerin biran önce yapılması lazım. Bu konuda herkes birlik olmalı. İnsanların aylık gelirinin yarısını elektrik ve doğalgaz faturasına ödediği bölgemizde yapılacak olan indirimler işletmelerimiz ve vatandaşımıza rahat bir nefes aldıracaktır. Vakit kaybetmeden girişimler yapılmalıdır” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık