sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum'da Gece Polikliniği Devreye Girdi

Vatandaşların özellikle pandemi sürecinde muayene olmak için yoğunluk oluşturmasından dolayı yaşanan problemlerin önüne geçilmesi için adım atıldı. Erzurum Şehir Hastanesi’nde bundan böyle hafta içi her gün saat 17.00 ile 21.00 saatleri arasında gece poliklinikleri hizmet verecek.

Erzurum'da Gece Polikliniği Devreye Girdi
  • 03 Kasım 2021, Çarşamba 15:11

Pandeminin ilk gününden beri ağır bir yük taşıyan ve kovid hastalarının tedavisinin sürdüğü Erzurum Şehir Hastanesi’nde hasta sayısı gün geçtikçe artıyor. Hastane, açıldığından günümüze kadar hem kovid-19 hem de normal poliklinik hastası olmak üzere 1 milyonun üzerinden fazla hastaya hizmet verdi.

Erzurum’da vatandaşların yoğunluk oluşturmadan ve gecikmeden muayene olabilmesi için yeni bir uygulama devreye sokuldu. Alınan kararla birlikte vatandaşlar saat 17.00’dan sonra da muayene olabilecek.

Son dönemlerde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevularda yoğunluk yaşandığı için gece polikliniği uygulamasının devreye sokulmasına karar verildi. Türkiye’de sayılı hastanelerde uygulanan ve 1 Kasım 2021 tarihinde başlayan yöntem ile saat 17.00’dan sonra da hizmet verilebilecek. Vatandaşlar hafta içi her gün saat 17.00 ile 21.00 saatleri arasında Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Göğüs Hastalıkları, Dahiliye ve Cildiye polikliniklerinden MHRS üzerinden randevu alarak muayene olabilecek.

Yoğunluğu azaltacak

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör, “Pandemi sürecinde MHRS üzerinden alınan randevularda yoğunluk yaşamaya başladık ve bu süreçte hasta şikâyetleri de arttı. Erken randevu alamayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için de gece polikliniği uygulamasını devreye soktuk. Toplam beş poliklinikte saat 17.00’dan sonra da muayene olunabilecek. Bunun acil servisinde yeşil alandaki hasta yoğunluğunu da azaltacağını umuyoruz. Herşey hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için, umuyorum ki bu konudaki şikayetleri sona erecek” dedi.(Pusula Gazetesi)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık