sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum'da İthal Dilenciler

Erzurum’u ramazan ayında dilenci üssü haline getirenlere zabıta göz açtırmadı. Bir haftada 248 kişiyi yakalayan ekipler kucağında bebeği ile dilenen Suriyeli Felah Abdullah’ı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Abdullah’ın ailesi ile birlikte kente dilenmeye geldiği anlaşıldı.

Erzurum'da İthal Dilenciler
  • 30 Mart 2023, Perşembe 18:08

Ramazan ayında dilenci sayısı artan Erzurum’da neredeyse her köşe başında bir dilenciye denk geliyorsunuz. Özellikle cami önlerini mesken tutan dilenciler, trafiği de tehlikeye atıyorlar. Vatandaşların ihbarı üzerine dilencilere yönelik operasyon gerçekleştiren Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Dilenciler Büro Amirliği, kentte eş zamanlı uygulama yaptı.

Bugüne kadar genellikle kadın dilencilere denk gelen zabıta ekipleri buz gibi havada bembeyaz ince bir elbise giyerek kucağında bebeği  ile dilenen erkek dilenciyi görünce şaşkınlık yaşadı.

Dilenciler Büro Amirliği’ne getirilen Suriye uyruklu Felah Abdullah’ın yalnız olmadığı kız kardeşi ve karısıyla birlikte Erzurum’a dilenmeye geldiği ortaya çıktı.  

Tempolu mesai

Alo 153 zabıta hattına gelen ihbarları değerlendiren ekipler, soluğu sokakta alıyor. Köşe başlarını mesken tutan dilencilerin korkulu rüyası olan zabıta ekipleri,  özellikle namaz çıkışlarında devriye atıyorlar.  Ekipler, tespit ettikleri dilencileri ekip arabasına alıp Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Dilenciler Büro Amirliği’ne teslim ediyorlar. Karşılarında zabıtaları gören dilenciler kaçmaya çalışsa da kıskıvrak yakalanıyorlar.

Üstlerinden binlerce lira çıktı

Son bir haftada ekiplerce 248 dilenciye müdahale edildi. Dilencilerin üzerinden çıkan ve kayıt altına alınan para miktarı ise 5 bin 452 TL’yi buldu. Dün bir saat içerisinde yapılan uygulamalarda ise 800 TL para kayıt altına alındı. Teslim alınan paralar devletin himayesinde hazineye aktarılıyor. Tespit edilenlere ise 5236 sayılı Kabahatlar Kanunu’nun 33. Maddesine istinaden para cezası uygulanıyor. Çocuk yaşta dilendirilerek istismar edilenler ise İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim ediliyor.

Vatandaşlara uyarı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şehrimizin ana arterler ve merkezi yerleri ile ilçe belediyelerimizin bölgelerinde de Dilenciler Büro Amirliğimiz ve 7/24 görev yapan mobilize ekiplerimiz tarafından her gün rutin olarak dilencilerle alakalı uygulamalar yapmaktayız. Özellikle bu dilenciler üç aylar diye tabir edilen Recep, Şaban ve ramazan aylarında halkımızın dini ve merhamet duygularını istismara yönelik çalışmalar yapmak üzere başka illerden şehrimize gelmektedirler. Şehrimize dışarıdan dilencilik yapmak için gelen bu dilenciler haricinde, ilimizde yaşayan ve dilencilik yaptığı tespit edilen şahısların tahkikatları Büyükşehir Belediyemiz Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından başarılı bir şekilde yapılarak ihtiyaçları tespit edildikten sonra yapılan yardımlarla son yıllarda ciddi anlamda dilenci sayısının azaldığını gözlemlemekteyiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olup yapacakları hayır hasenat ve yardımlarını istismara yönelik toplayan kişilere değil de resmi çalışan devletimizin uhdesindeki çeşitli vakıf, dernek ve sosyal yardımlaşma kurumları ile yapmalarını tavsiye etmekteyiz” denildi.

Pusula Gazetesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık