sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum’dan deprem bölgesine sağlık personeli gönderildi

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerin ardından Erzurum’da da adeta seferberlik ilan edildi. Erzurum Şehir Hastanesi’nden doktor ve hemşireler bölgeye gönderilirken, bir tır dolusu insani yardım gönderildi.

Erzurum’dan deprem bölgesine sağlık personeli gönderildi
  • 06 Şubat 2023, Pazartesi 20:44

Sabaha karşı Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 1541 vatandaşımız hayatını kaybetti. 10 ilde büyük yıkım yaşanırken ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Tüm Türkiye’den olduğu gibi Erzurum’dan da bölgeye destek gitti.

Erzurum Şehir Hastanesi’nde çeşitli branşlarda görevli 14 doktor ve 26 hemşire bölgeye gönderildi. Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim Hakkı Tör personelin ve yardım malzemelerinin naklini bizzat organize etti.

Erzurum Şehir Hastanesi’nde 1’inci kat toplantı salonu yardım toplama alanı olarak oluşturuldu. Öncelikli olarak battaniye, mont, bere, eldiven, giysi, iç çamaşırı, uyku tulumu, bebek bezi, kadın hijyen malzemeleri gibi ürünler için çağrı yapıldı. Vatandaşlar poşetlere, kutulara koydukları yardımları elleriyle hastaneye getirerek görevlilere teslim etti.

Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim Hakkı Tör, “Hastanemizde hem kan alma stantları hem de yardım toplama alanı kurduk. Vatandaşlarımız için elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Biz de hastanemizde seferber olduk. İmkanlar doğrultusunda her türlü yardım için tüm görevlilerimiz ile hazır haldeyiz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık