sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Gürcükapı Kentsel dönüşüm İçin İlk Kazma Baharda

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin can damarı olan Gürcükapı semtinde Kentsel dönüşüme başlıyor. Resmi Gazetede yayınlanan karar sonrası harekete geçen Başkan Sekmen “ Nisan ayında ilk kazmayı vurup 5 ay içinde projeyi tamamlayacağız” dedi.

Gürcükapı Kentsel dönüşüm İçin İlk Kazma Baharda
  • 05 Ocak 2022, Çarşamba 19:14

Erzurum’da kentsel dönüşüm alanlarına yenisi eklendi. Uzun zamandan beri Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Gürcükapı Camii çevresinin acil kamulaştırma kararı resmi gazetede yayınlandı.

Proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanarak  kentsel dönüşüme dâhil edildi. Yapılacak olan kentsel dönüşüm projesiyle birlikte caminin çevresi tamamen yenilenecek. Proje kapsamında çok katlı otopark ve iki katlı dükkânlar yapılacak. Hem şehrin trafiğinin rahatlatılması hem de çevre görüntüsünün yenileneceği projenin inşa çalışmaları 2022 yılının Nisan ayında başlatılacak.

5 ayda bitirilecek

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, proje üzerinde uzun zamandan beni çalıştıklarını belirtti. Her türlü hazırlığın yapıldığını ifade eden Başkan Sekmen, “  Oranın kentsel dönüşüme alınması belediyemizin talebi ile gerçekleşti. Hak sahipleri ile anlaşma sağlandı. Önümüzdeki Nisan ayında ilk kazmayı vuracağız. Projeyi 5 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Hak sahipleri orada oturan ticarethane sahipleri olacak. Bölgeye çok katlı otopark kazandırarak şehrin trafiğini rahatlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Mezbelelik görüntü kalkacak

Projenin önemine dikkat çeken Sekmen, “En büyük derdimiz de oradaki mezbelelik görüntüyü ortadan kaldırmak. Burası bizim için gerçekten önem arz ediyordu. Kısa sürede hayata geçmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da talepte bulunmuştuk. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile de kesinleşti ve kentsel dönüşüme alındı. Erzurum’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık