sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

İmzalar Atıldı Bayrak Teslim Alındı

ISF Winter Games Gymnasiade (ISF Kış Oyunları) 2023 adaylığının görüşüldüğü toplantı sonunda ISF Dünya Okullar Kış Oyunları 2023 yılında Erzurum’da yapılması kararlaştırıldı. Organizasyonun imzaları atıldıktan sonra bayrak Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından devralındı.

İmzalar Atıldı Bayrak Teslim Alındı
  • 17 Mayıs 2022, Salı 18:38

SF Genel Kurulu (Dünya Okul Sporları Federasyonu) 14-22 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Normandiya bölgesinde gerçekleşen 19. Gymnasiade sürecinde toplandı.

Erzurum’un ISF Winter Games başvurusu görüşüldü.  Dadaşların Diyarının ISF Winter Games Gymnasiade (ISF Kış Oyunları) 2023 adaylığının görüşüldüğü toplantı sonunda ISF Dünya Okullar Kış Oyunları 2023 yılında Erzurum’da yapılması kararlaştırıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen ile Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ömür Fatih Karakulluçu’nun da  hazır bulunduğu toplantıda imzalar atıldı.

ISF Başkanı Laurent Petrynka ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ömür Fatih Karakullukçu ‘ISF Winter Games 2023’ için protokol imzaladılar.

Vali Memiş ve Başkan Sekmen Bayrağı devraldı

Yapılan bayrak değişimi ardından söz alan Erzurum Valisi Vali Okay Memiş ISF Genel Kuruluna hitap ederek; sevgi ve dostluğun şehri Erzurum’a tüm ISF ailesini beklediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen ise Erzurum’un ‘olimpiyat kenti’ ve yüksek irtifa kamp merkezi  olduğunu vurgulayarak, “25. Üniversitelerarası Kış Oyunları ve EYOF 2017’yi başarıyla gerçekleştiren Erzurum ilimiz ISF Winter Games 2023’ü de büyük bir onur ve gururla başarılı bir şekilde icra edecektir” diye konuştu.

İmzaların atılması ve konuşmaların ardından Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ISF Bayrağını devraldı.

Daha önce 2 farklı ISF World School Summer Games (Gymnasiade)’a ev sahipliği yapan Türkiye Okul Sporları Federasyonu (1978 İzmir ve 2016 Trabzon) 2023 yılında Erzurum’da ilk defa bu alanda yapılan organizasyona ev sahipliği yapacak.

Nurullah PALA/PUSULA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık