sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, İl Müftüsünü İstifaya Davet Etti

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum’da geçtiğimiz günlerde Diyanete bağlı bir Kuran kursunda yaşanılan taciz olayı ile alakalı yaptığı açıklama ile yaşadığı üzüntüyü belirterek, Hem İslam Alemi hem de Erzurum adının böyle bir olayla anılmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirtti.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, İl Müftüsünü İstifaya Davet Etti
  • 12 Aralık 2021, Pazar 16:52

Yaptığı açıklamada adalet sistemine atıfta bulunan Eş ; “Hz. Ömer’e ait olarak bilinen fakat aslında Mehmet Akif Ersoy’a ait olan bir söz ile düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘Kenar-ı dicle’de bir kurt kapsa koyunu, gelir de adl-i ilahi Ömer’den sorar onu’ sözüyle vurgulamak istediğim adaletin gereği, zannımca sayın İl Müftüsünün istifasıyla yerini bulacaktır. Buradan sayın Erzurum İl Müftüsü’ne sesleniyorum. Her ne kadar bu çirkin olaya karışan şahsın yaptığı şey kendini bağlıyor olsa da, kendinden sonraki kademe de toplumu ve bağlı olduğu kurumu direk olarak ilgilendirmektedir. Bu minvalde, müftülüğün görev ve sorumluluk alanında olanlar, bire bir soruşturmayla karşı karşıya kalmalıdır. Bu olay her ayrıntısına kadar incelenmeli, olayın müsebbibi, ilgisi veya alakası olan her kim varsa, hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Sayın İl Müftüsü de bir sonraki hizmet edeceklere örnek olması vesilesiyle, istifa davetimi toplumsal bir görev olarak addetmeli ve gereğini toplum adına yapmalıdır.” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık