sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Omicron Varyantı Erzurum’da

Terörle mücadele çalışmaları ve asayiş olaylarını değerlendiren Erzurum Valisi Okay Memiş, “Şu anda bölgemizde tek bir tane numunelik terörist unsur bulunmamaktadır” dedi. Vali Memiş’in gündeminde Omicron vaka sayıları da vardı.

Omicron Varyantı Erzurum’da
  • 10 Ocak 2022, Pazartesi 16:39

10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Günü nedeniyle Müceldili Konağı’nda basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, bölgede terörist unsurun kalmadığını açıkladı.

İHA’lar 24 saat uçuşta

Asayiş olayları açısından kentin en güvenli illerden biri olduğunu hatırlatan Vali Memiş, “Göreve başladığımızda sayıları bizlerce malum olan terörist sayısı vardı. Bunların bir kısmını sağ yakaladık, teslim oldular, ikna ettik. Bir kısmı da etkisiz hale getirildi. Şu anda bölgemizde tek bir tane numunelik terörist unsur bulunmamaktadır. Ancak olmayacağı anlamına gelmez. Tedbirlerimiz devam ediyor, 24 saat İHA’larımız havada uçuyor. Bizler kamu görevlileri olarak Kürt kardeşlerimizin,  Alevi kardeşlerimizin bu memlekette, Anadolu’da yaşayan tüm insanlarımızın emrindeyiz. Asla ayrımcılık yok. Ama bu memleketi bölmek, küçültmek isteyen FETÖ, PKK, YPG olsun bütün unsurlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.

Omicron Erzurum’da

Omicron varyantıyla birlikte vaka sayılarının bir haftada neredeyse on katına çıktığını söyleyen Vali Memiş, Yazın zirvedeydik sayılar yüksekti. Bağışıklık da kazandık, aşılama da hala devam ediyor. Ama maviye geçemedik. Antikor seviyesi de yüksek. Bu sebepten dolayı Omicron varyantı çıkana kadar Delta varyantı varken vaka sayılarımız idealdi. Ancak Omicronla beraber aşı maşı fayda etmez oldu. Ciddi anlamda bulaş var. Hızlı bir yükseliş var. Günlük vaka sayısı 20 iken100’ü buldu, 200’lere gidiyor ve artması bekleniyor. Vaka sayılarını tam olarak açıklamıyoruz ama bir hafta önceki rakamın neredeyse on katına çıktı” dedi.

“Hayatınızla kumar oynamayın”

Hatırlatma dozu ile koruyuculuğun arttığını belirten Vali Memiş, “Ben kotadan döndüm. İlacı falan yok, tedavisi de yok. Hayatınızla kumar oynamayın. Bana bir şey olmaz demeyin, olmadı demeyin. Şu işi hep beraber atlatalım. Vaka yüksek ama hastaneye yatışta artış gözlemlemiyoruz. Ama sonrasında ne olacağını bilmiyoruz. Kimse bu işi hafife almasın. Sabredeceğimiz günler yaşıyoruz bunu özellikle belirtmek istiyorum. Aşılama ile bunu çözmek zorundayız. Omicrona karşı çift doz Biontechte bile koruyuculuk yüzde 30. Sinovac’ı saymıyorum bile. Tamamlayıcı dozda koruyuculuk yüzde 80’e çıkıyor, ben yaptırdım” ifadelerini kullandı.

Pusula Gazetesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık