sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi, Konya’daki Saldırıyı Kınadı

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi, Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini kınadı.

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi, Konya’daki Saldırıyı Kınadı
  • 08 Temmuz 2022, Cuma 11:01

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Erzurum Şehir Hastanesi sağlık çalışanları katıldı.

Hastane önündeki açıklamayı okuyan Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, “Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef dün Konya’da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hayatının baharında bir caninin kurşunlarına hedef olan Uzman Dr, Ekrem Karakaya, görevi başında yani çalıştığı hastanede katledildi. Tablonun vehametini düşünebiliyor musunuz; Bir doktor, şifa dağıtılan bir merkezde yani hastanede hasta yakınlarının kurşunlarına hedef olarak can veriyor. “Hastalara şifa dağıtmak, can kurtarmak için gece gündüz demeden alın teri dökmenin karşılığı can vermek oluyor. Biz sağlık çalışanları bu duruma isyan ediyoruz, saldırıyı lanetliyoruz ve artık can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, sendika üyeleri ve sağlık çalışanlarının alkışlarıyla destek verdiği basın açıklamasında konuşan Çankaya, şunları ifade etti: “Başımıza ne zaman ne gelecek diye her daim korkuyoruz. Buradan soruyoruz; böyle bir ortamda kutsal sağlık mesleğini nasıl aşk ve şevkle icra edelim? Daha ne zamana kadar sağlık merkezlerine elini kolunu sallayarak girmek serbest olacak? Öldürücü, yaralayıcı silah ve aletlerin içeri sokulmasına ne zamana kadar engel olunmayacak? Kaç canımız yitecek, nice canlarımız acıyacak. Açıkçası 1 milyon 200 bin sağlık emekçisi, bu konuda laf değil, icraat bekliyor. Başka Ekrem hocalar ölmesin istiyoruz, başka canlar yanmasın istiyoruz. İşimizi korkmadan emniyet içinde yapmak istiyoruz. Bu kararlılığımızı siyasi iradeye göstermek için de bugün Türkiye genelinde iş bıraktık. Tüm vatandaşlarımızı da bu konuda bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Ve herkese de sağlık çalışanlarının bu ülkenin hayat sigortası olduğunu buradan bir defa daha hatırlatıyoruz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık