sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman: Bizler Fazlasını Değil Sadece Hakkımızı İstiyoruz!

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman: "Bizler ülkesini ve milletini seven hekimler ve sağlık çalışanları olarak vatanımızda fedakârca mesleğimizi icra etmek, hastaneye severek ve isteyerek gitmek, mutlu ve huzurlu çalışmak, hastalarımızı memnun etmek, evimize ailemize mutlu huzurlu bir şekilde dönmek istiyoruz. " dedi.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman: Bizler Fazlasını Değil Sadece Hakkımızı İstiyoruz!
  • 10 Mart 2022, Perşembe 19:02

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Bizler ; doktoruz, hemşireyiz, ebeyiz, sağlık memuru, teknisyen veya sekreteriz...
Bizler ayrıcalıklı insanlarız; çünkü hizmet ettiğimiz varlık insan. İnsan ise beden ve ruhtan oluşan bir varlık. Bizler insanların hem ruhuna hem bedenine dokunuyoruz, o yüzden ayrıcalıklıyız. 

Her ne kadar son dönemde hak ettiğimiz saygıyı ve değeri görmesekte olsun biz yine de farklıyız...

Sözler veriliyor ancak uygulamalar gecikiyor. Biz yine de verilen sözlerin tutulmasını sabırla bekliyoruz. Mesleki olarak ümidimizi, aşkımızı, şevkimizi korumaya gayret ediyoruz. Bize düşen işimizi eksiksiz yapmak ve maddi kazancımızı hak etmek, manevi kazancımızı ise kimse ölçemez. 

Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak görevimizin kutsallığının farkındayız ve para kazanmayı asla öncelikli amaç olarak görmüyoruz. Çünkü para kazanmayı amaç haline getirirsek, sadece onu düşünerek çalışırsak hata yaparız, hastalarla aramızdaki manevi ilişki ve güven duygusunun yara alacağını biliriz. 

Ancak mesleki ve özel hayatımızı güvenli bir şekilde devam ettirebilmek için de maddi kaygılarımızın olmaması gerektiğini ve sürdürülebilir bir ücret politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini de açık yüreklilikle ortaya koymak zorundayız. 

Başta uzun zamandır devam eden Covid süreci olmak üzere her zaman her durumda fedakârca görev yapmış, ŞEHİTLER vererek mücadelede en ön saflarda yer almış çalışanlarız. 

Hala daha maddi manevi çok zor şartlar altında çalışmak durumunda bırakılsak da hiç bir yere gitmiyoruz. Görevimizi büyük bir özveri ve sorumluluk duygusu ile yerine getirmeye devam ederken, yetkililerden beklentimiz; sağlıkta şiddeti caydırıcak yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması, mesleki onurumuzun ve saygınlığımızın korunması, malpraktis düzenlemeleri, mali ve özlük haklarımızın iyileştirilmesidir. 

Bizler ülkesini ve milletini seven hekimler ve sağlık çalışanları olarak vatanımızda fedakârca mesleğimizi icra etmek, hastaneye severek ve isteyerek gitmek, mutlu ve huzurlu çalışmak, hastalarımızı memnun etmek, evimize ailemize mutlu huzurlu bir şekilde dönmek istiyoruz. BİZLER FAZLASINI DEĞİL SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ...!"


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık