sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Servisler Boşaldı

Koronavirüs salgınında iki yıl geride kalırken, son olarak aşılamaların etkisiyle de vaka ve yatan hasta sayılarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Erzurum’da günlük vaka sayısı 10-20 bandında iken kovid servisinde yatan hasta sayısında ciddi oranda azalma meydana geldi.

Servisler Boşaldı
  • 16 Nisan 2022, Cumartesi 17:50

Son iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye’de etkisini yitirmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son olarak 14 Nisan günü açıkladığı rakamlara göre günlük 5 bin 529 vakaya rastlanıldı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 31 oldu. Bir günde toplam 184 bin 758 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 14 bin 493 olarak kaydedildi. Türkiye’de aşılama oranı ise yüzde 85 oranına çıkarken bu oran Erzurum’da yüzde 74.2.

Kovid servisleri boşalıyor

Bakan Koca’nın açıklamasına göre Türkiye’de, 19 ilde yoğun bakımda yatan koronavirüs hasta sayısının sıfır olduğu bildirildi. Salgının zirve yaptığı dönemde günlük yüzlerce vaka sayısına ulaşan Erzurum’da da koronavirüsün etkisi azalmaya devam ediyor. Vaka sayıları günlük 10-20 sayısı arasında değişirken yatan hasta sayısı da 40 civarında değişiyor. Pandemi hastanesi olarak da hizmet veren Erzurum Şehir Hastanesi’nde 1 entübe,7 yoğun bakım hastası tedavi görüyor. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ise 2 kişi entübe halde iken 7 kişi ise yoğun bakım servisinde.

Normale dönüş

Erzurum Şehir Hastanesi pandemi öncesi dönemdeki tüm faaliyetlerine geri döndü. Günlük 8 bin civarında kişi polikliniklerde muayene olurken 30 ameliyathane de tam kapasite kullanıma açıldı. Günlük ameliyat sayısı da 200’ü geçti. Şehir Hastanesi’nde 100 yatak her ihtimale karşın kovide ayrılırken kalan tüm yataklar ve yoğum bakım servisleri ile normal düzene dönüldü. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ise hedef, azalan vaka sayılarıyla her kliniğin kendi hastasını tedaviye alarak koronavirüs servisinin kapatılması.

“Hatırlatma dozlarını unutmayalım”

Vaka sayılarının azalmasına karşın hatırlatma dozlarının yaptırılmasına dikkat çeken Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, “Maske takma kuralına kapalı ve kalabalık ortamlarda uymaya devam etmek gerekiyor. Ne olursa olsun tedbirleri tam olarak gevşetmeyelim. Son dönemlerde aşı yaptırma oranlarında düşüş yaşıyoruz. Henüz pandemi tam olarak bitmedi. Dolayısıyla hatırlatma dozlarını yaptırmak çok önemli” dedi.

Manolya BULUT-PUSULA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık