sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Suç Duyurusunda Bulundular

İYİ Parti heyetinin Bingöl ziyareti sırasında Genel Başkan Meral Akşener’e tepki gösteren şehit yakını Tahir Kümran’a küfür eden Lütfü Türkkan’a Erzurum’dan da tepki geldi. Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri ile şehit aileleri basın açıklaması düzenledi. Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Suç Duyurusunda Bulundular
  • 07 Kasım 2021, Pazar 18:37

Bingöl’de şehit yakınına küfür ettiği anlar kameralara yansıyan İYİ Parti Genel Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a karşı tepkiler dinmiyor. Erzurum’da bir araya gelen üç dernek üyeleri ile şehit aileleri, Türkkan’ın istifa etmezse, milletvekilliğinin düşürülmesini istediler.

Yakutiye Kent Meydanı’nda sırayla basın açıklaması yapan Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesi Başkanı Rıza Demir, Lütfü Türkkan’ın istifasını istedi.

“Hadsizlik, alçaklık, terbiyesizlik!”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül , “Bu olay HDP ile yapılan ittifakın gün yüzüne çıkışıdır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan meclisimizde teröre destek verenlerle, işbirliği içerisinde olan şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfür etme hadsizliği, alçaklığı ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren, hiçbir parti, vekil istemiyoruz” dedi.

“Olayı kınıyoruz”

Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ilelebet devam edecektir diyoruz. Türkkan’ı kınıyoruz, bu tür olayların tekerrür etmemesini diliyoruz. Kendisinin bir an önce istifa etmesini, etmezse de vekilliğinin düşürülmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda bulundular

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesi Başkanı Rıza Demir ise, “Şehitlik mertebesi, peygamberlikten sonra en yüce mertebedir. Derdi vatan, millet olmayanlar, bu kutsallıktan, şehidin emanetinden bihaberdir. Bu terbiyesizlik bir özür ile geçiştirilemez. Bu saygısızlığa karşı gereken yaptırım yapılmasını ve hukuk karşısında hesap vermesini istiyoruz. Bizler de bugün kendisi hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Şehit aileleri tepkili

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Pehlül Oruk’un babası Veysel Uruk, “Meral hanım nereye gitse bir olay çıkıyor. Şehitler olmadıktan sonra Türkiye olur mu? Benim çocuğum parçalanmış, öyle mi? Bu adam da istifa etsin. Vicdansızlık, hayasızlık yaptı. Türkiye’den gitsinler. Hemen meclisten çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım’ın eşi Nur Yıldırım da, “Önüne gelen milletvekili oluyor. Şehitler olmasaydı bu vatan da olmazdı. Ne yüzle hala bu milletin vekilliği yapıyor? İstifa etsin. Meclis de harekete geçsin” diye kaydetti.(Pusula Gazetesi)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık