sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Suda KDV İndirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini açıklamasının ardından bir hamle de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nden geldi. ESKİ’den yapılan açıklamada su tüketim bedelindeki yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e düşürüldüğü bildirildi.

Suda KDV İndirimi
  • 17 Şubat 2022, Perşembe 15:45

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek temel gıda ürünlerindeki yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini açıklamış, Resmi Gazete’de yayımlanan karar 14 Şubat itibari ile yürürlüğe girmişti.

Bir hamle de Erzurum’dan

Kararın ardından Türkiye’nin çeşitli illerinde Büyükşehir Belediyeleri’nce su tüketim bedelindeki KDV oranında indirime gidildi. Bu illere son olarak Erzurum da katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ile kentte su tüketim bedelindeki yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 1’e düşürüldü. Yapılan yüzde 7’lik indirim önümüzdeki fatura kesim tarihinden itibaren yansıtılacak.

Vatandaşın yanındayız

ESKİ’nin KDV indirim kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda alındığını belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Vatandaşlarımız ile bugünleri birlikte atlatacağız. Sosyal belediyecilik gereği dar gelirli vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyorduk. Bu süreçte her durumda tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz“ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık