sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

TPF Başkanı Ömer Düzgün: 'Tedarik ve Üreticide İndirim Yapmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi, etiketlere yansımaya başladı. KDV’nin yüzde 1’e çekilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, indirimin kalıcı hale gelmesi için tedarik ve üreticilerin de indirim yapması gerektiğini açıkladı.

TPF Başkanı Ömer Düzgün: 'Tedarik ve Üreticide İndirim Yapmalı'
  • 15 Şubat 2022, Salı 15:28

Son altı ayda zam üstüne zam yiyen temel gıda maddelerine gelen zamlar için hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü açıkladığı temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi, marketlerde etiketlere yansımaya başladı.

Günah keçisi ilan edildik

Aslında biz uzun zamandan beri ciddi bir fedarlık yaptıklarını belirten Ömer Düzgün, “Her ne kadar biz günah keçisi ilan edilsek de asıl sorunun kaynağı, tedarik ve üretici ayağıdır. Bu alanda bir iyileştirme yapılmaz, bu iki alan indirime gitmez ise bir süre sonra bu indirimler anlamamı yitirecektir. Bakın daha bu sabah bile biz ürünlere indirim yaparken firmalar zam güncellemesi yaptı. Bu ülke hepimizin, biz elimizi taşın altına koyuyoruz biraz da onlar fedakarlık yapsın görelim” ifadelerini kullandı.

Düzgün Market, Binlerce Üründe Fiyatları Düşürdü

Düzgün Market’te indirim haberini duyurdu. Düzgün Market, temel gıda maddelerinin yanı sıra gazlı içeceklerde % 7ile  %8 oranında indirime gittiğini açıkladı.

Aynı zamanda Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve Düzgün Marketçilik Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ömer Düzgün, Hükümetin yaptığı % 7 oranındaki KDV indirimini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Başkan Düzgün, “Hükümetimiz %7’lik KDV indirimi ile ciddi bir fedakarlık yapmıştır. Bu gelişme ile birlikte bizler de üzerimize düşeni yaparak indirimi anında raflara yansıttık” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık