sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Şenol'dan Turizm Haftası Mesajı

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Şenol'dan Turizm Haftası Mesajı
  • 15 Nisan 2023, Cumartesi 20:17

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şenol mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını  sağlamak  amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanmaktadır. Ülkemiz, tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de 2023 hedeflerine sarsılmaz bir irade ve emin adımlarla ilerlemektedir. Marka şehirlerden gastronomiye, arkeolojiden tesisleşmeye, ulaşımdan konaklama ve personel kalitesine, turizm için atılan her adım Türkiye’yi uluslararası arenada lider bir ülke konumuna yükseltme amacını taşımaktadır. Bu hedefe ulaşmada gerçekleştirilen etkinliklerle turizm bilincinin ve farkındalığının toplumda yaygınlaşmasını sağlayarak, ciddi bir katkı sağlayan Turizm Haftası kutlamaları bölgemiz için de ayrı bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda bölgenin en önemli turizm destinasyonu olmaya aday, turizmin bütün bir yıla yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bölgemizin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarını turizme kazandırmak ve bunu kalıcı hale getirmek amacıyla yapılacak faaliyetlerin planlaması, uygulanması ve koordinasyonunun sağlanması amaçlarıyla kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm paydaşlar ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütülmektedir. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelişmesi bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına dolayısıyla da refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda bölgemizin sahip olduğu kültür ve turizm potansiyellerinin ülkemiz ve bölgemiz turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve 15-22 Nisan Turizm Haftasının hayırlara vesile olmasını dileriz."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık