sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Uzundere’de 99 Yıllık Güreş Coşkusu

Erzurum'un Uzundere İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 99. Uluslararası Uzundere Karakucak Güreşleri etkinliği düzenlendi.

Uzundere’de 99 Yıllık Güreş Coşkusu
  • 30 Ekim 2022, Pazar 14:38

Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere Belediyesi tarafından organize edilen bu yıl 99'uncusu gerçekleştirilen güreş festivalinde, Gençler-Büyükler, Minikler-Yıldızlar grupları er meydanına çıktı. 

Ayrı kategorilerde yapılan güreşlere, Türkiye’deki çeşitli illerin yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan'dan sporcular katıldı.

Dereceye girecek olan güreşçilere ödülleri verilirken final karşılaşmasında rakibi Ferhat Demirci'yi yenen Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.

Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak  günün manasına yönelik yaptığı açıklamada etkinliklerin bayram coşkusuyla yapıldığını kaydederek Uluslararası güreş etkinliğine ev sahipliği yapmanın kendilerine onur verdiğini kaydetti. 

Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, STK temsilcileri, iş adamları,Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Battal Alpkılıç  ve çok sayıda davetli müsabakaları izledi.

Etkinlikten notlar: 

Pandemi sürecinden sonra yeniden düzenlenen güreş festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Küçük büyük, başaltı ve başpehlivan gruplarında mücadele edilen festivalde yapılan açık artırmada 85 bin lira ödemeyi taahhüt eden İş insanı Yüksel Aras karakucak güreş ağası seçildi. 

Er meydanlarında baş cazgırlık yapan Fuat Özbay organizasyonun baş aktörlerindendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık