sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Yakutiye Belediyesi, Depremzedeleri İftar Yemeğinde Ağırladı

Kahramanmaraş depreminin ardından Erzurum’a gelen depremzedeler Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yakutiye Belediyesi, Depremzedeleri İftar Yemeğinde Ağırladı
  • 01 Nisan 2023, Cumartesi 17:04

Kahramanmaraş depreminin ardından Erzurum'a gelerek Yakutiye ilçesinde misafir olarak bulunan depremzede aileler, Yakutiye Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İl protokolünün de katıldığı iftar yemeğine yaklaşık bin depremzede katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar; "Erzurumlu dadaş kardeşleriniz sizleri istediğiniz sürece misafir etmekten onur duyacaktır, mutlu olacaktır. Her türlü ihtiyacınız için yanınızda olduğumuzu birkez daha bilmenizi istiyorum." dedi.

Başkan Uçar, konuşmasına şöyle devam etti;

"Sayın Vali Vekilim,

İlimizin kıymetli protokolü

Değerli STK Temsilcilerimiz,

Deprem Bölgesinden İlimize gelerek Onur Konuğumuz Olan kıymetli ailelerimiz;

Böylesine müstesna bir ortamda bizleri bir araya getiren yüce Allah’ a şükrediyor, Ramazan-ı Şerifimizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizin etkilendiği büyük deprem tüm ulus olarak hepimizi derinden üzmüştür.

Depremde şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Depremin ilk anından beri devletimizin tüm birimleri bölgeye akın etmiş, arama kurtarma ve diğer lojistik destekler hızlıca sağlanmıştır. Ülkemizin tüm vatandaşları tek yürek olarak üzerine düşeni yapmış, tüm imkanlarıyla depremzede kardeşlerinin yanında olmuştur. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Yakutiyemizde de depremzede kardeşlerimiz misafir edilmektedir.  Bugün burada Yakutiye İlçemizde misafir olan 540 aile, yaklaşık 2.200 depremzede kardeşimizle iftar sofrasında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.

Kıymetli misafirlerimiz;

Şunu net olarak belirtmeliyim ki devam eden süreçte Cumhurbaşkanımız sayın  Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde devlet millet el ele vererek en kısa sürede deprem bölgesinde ki tüm yaraları sarıp ihya ve inşa sürecini tamamlamış olacağız.

Yakutiye Belediyesi olarak bizlerde devletimizin tüm birimleri gibi depremin ilk anından beri kardeşlerimizin yanında olmaya yaralarını sarmaya çalıştık.

Belediye olarak şu ana kadar; 183 personelimiz ile, 35 iş makinesi ve aracımız ile bölgede olduk, 70 yardım tırını bölgeye ulaştırdık. İl günden beri 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunan Aş Evimiz hizmetini devam ettirmektedir.

Kardeş belediye olduğumuz Hatay’ın Antakya İlçesinde inşa ettiğmiz ‘’Yakutiye Mahallesi’’ adını verdiğimiz konteyner kentimizin açılışını haftaya Cuma yapmış olacağız.

İçerisinde 120 konteyner, aşevi, kreş, çamaşırhane, sağlık kabini, mescitlerimiz ve çocuk oyun parkının yer aldığı  mahallemiz kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun.

Kıymetli kardeşlerim;

Şunu tekrar belirtmek istiyorum ki Erzurumlu dadaş kardeşleriniz sizleri istediğiniz sürece misafir etmekten onur duyacaktır, mutlu olacaktır.

Her türlü ihtiyacınız için yanınızda olduğumuzu birkez daha bilmenizi istiyorum.

Allah Ülkemize ve Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bugün Yakutiye Belediye Başkanı olarak görev süremizin 4. yılını bitirmiş bulunuyoruz. Bugün Sizlerle bir arada bulunmamızın bir de böyle bir güzel yönü oluştu. Geçen dört yılda olduğu gibi önümüzde bir yıllık bir hizmet süremiz daha var. Hemşehrilerimize ve Yakutiye’mize layık olduğu hizmetleri sunmak için durmadan yolumuza devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle davetimize icabet edip bu mübarek ramazan ayında iftar sofrasında bizlerle bir arada olduğunuz için şükranlarımı sunuyor,

Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık