sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Buhara Hastanesi, Doğu'nun En Büyük Hastanesi Olacak

Buhara Hastanesi atağa kalktı. Yapımı devam eden yeni bina ile toplam 35 bin metrekarelik dev bir hastane olacak…

Buhara Hastanesi, Doğu'nun En Büyük Hastanesi Olacak
  • 20 Ocak 2022, Perşembe 18:11

Erzurum’un tek özel hastanesi konumundaki Buhara Hastanesi başlattığı yeni yatırım hamlesiyle “Ankara’dan Doğu’ya en büyük özel hastane” olma özelliğine de sahip olacak. Faaliyetlerine yıllar önce “tıp merkezi” olarak başlayan ancak sonrasında peşi sıra yaptığı yatırımlarla yoluna “özel hastane” olarak devam eden Özel Buhara Hastanesi, yeni yatırımıyla da hem kentteki hem de Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki beklentilere cevap vermeye hazırlanıyor.

100 YATAK DAHA FAZLA

Hastanenin hemen yanı başında inşaatına başlanan yeni hastane binasıyla birlikte 10 bin metrekare olan kapalı alan oranı da toplamda 35 bin metrekareye ulaşacak olan Özel Buhara Hastanesi, bu yönüyle Ankara’nın doğusundaki en büyük özel hastane özelliğine sahip olacak. Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte yatak sayısına 100 yeni yatak daha eklenecek.

Hala iki ayrı binada hizmet veren tüm polikliniklerin büyük bir bölümü yapımı süren yeni binada toplanacak ve inşaatın tamamlanmasıyla birlikte 4 olan ameliyathane sayısı da 10’a çıkacak.

ANJİO VE KALP AMELİYATLARI DA YAPILACAK

Yeni binayla birlikte hastane bünyesinde Kardiyovasküler Cerrahi Ve Kalp Merkezi açılacak ve anjiolar ve kalp ameliyatları yapılabilecek. Bununla birlikte 10 yataklı Koroner ve Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakımı da hizmete girecek. Böylelikle mevcutta 10 olan yoğun bakım yatak sayısı da 20’ye çıkmış olacak…

Bekleme alanları çok daha geniş ve hastaların hastane içerisinde çok fazla dolaşmadan işlemlerini yaptırabilecekleri fonksiyonel bir yapıya bürünecek olan Özel Buhara Hastanesi, yeni görünümüyle birkaç ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte, halen faaliyette olan iki binada da kapsamlı bir tadilat olacak ve sonrasında 3 bina birbirine çok geniş ve çatıya kadar açık bir atrium ile bağlanacak. Atriumdan hastaneye girilecek ve yürüyen merdivenler ile karşılama bankoları da bu bölümde olacak.

ANKARA’DAN SONRA BÖYLE BÜYÜK BİR HASTANE YOK!

Özel Buhara Hastanesi Başhekimi Dr.Hulki Aşır, hastanenin büyütülmesi kapsamında yürütülen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Yatırımlarımız tamamlandığında, birkaç ay içerisinde Ankara’dan sonra en büyük özel hastane olacağımızı müjdeleyebilirim. Kış aylarında olmamıza rağmen inşaatımızı en kısa sürede tamamlamak için aralıksız çalışıyoruz. Yatırım tamamlandığında 35 bin metrekarelik kapalı alanıyla dev bir hastaneye sahip olacağız. 3 binamız birbirine çok geniş çatıya kadar açık bir atrium ile bağlanacak ve hastaneye bu atriumdan girilecek. Atrium içerisinde yürüyen merdiven ve karşılama bankoları olacak. Seviye 2 acilimiz arena tipi müşahade-müdahale alanı ve kendi görüntüleme imkanlarımıza kavuşacağız.

35 ODALI ACİL GÖZLEM ALANI

Acilde 35 özel odalı acil gözlem alanı da oluşturuyoruz. Merkezi laboratuvarımızı da büyütüyor, patoloji ve genetik laboratuvarı da hastanemize dahil ediyoruz. Böylelikle patoloji ve genetik sonuçlar çok daha hızlı bir şekilde sonuçlanacak.

8 ODALI ANNE OTELİ DE OLACAK

Ayrıca doğumu yaklaşan veya yeni doğanda bebeği olan annelerimiz için de 8 odalı anne oteli planladık. Doğumhanemiz mevcut binanın en üst katında olacak ve doğum yapan hasta yakınlarının bebeği doğum sonrasında görebilecekleri refakatçi odaları bulundurulacak. Hastalarımız doğumhanemiz ve servislerimizden direkt ameliyathanenin içine inilebilecek. Mevcut bina Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bloku olarak adlandırılacak ve bu branşlara ait tüm birimler bu blokta olacak.

HEKİM VE ÇALIŞAN SAYIMIZ 450’DEN 650’E ÇIKACAK

King Süit ve Süit Oda sayıları da 22 oda artırılarak otelcilik hizmetlerinde hastalarımıza en üst seviyede konfor sağlanacak. Güzellik Merkezimiz bir kat daha ilave edilerek büyütülecek ve Diş Kliniği de 2 ünite klinikten, 6 üniteli kliniğe dönüştürülecek. Hekim ve çalışan sayısını da tüm bu yatırımlara paralel olarak yüzde 50 oranında artırıyoruz. Toplam hekim ve çalışan sayımızı bu kapsamda 450’den 650’ye çıkarıyoruz. Özetle hem Erzurum’umuza hem de bölgemize en kapsamlı ve konforlu sağlık hizmeti verebilecek donanıma sahip hastane oluyoruz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık