sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

ERÇİMSAN’dan Özel Destek

Türkiye’de devler liginde Erzurum’u temsil eden Aşkale Çimento, istikrarlı yürüyüşünü sürdürürken bir taraftan da deprem bölgesine yardımlarını eksik etmiyor. İlk günden itibaren bölgeden elini çekmeyen ERÇİMSAN, Kahramanmaraş’a konteynır mahalle, Malatya’ya ise down sendromlu çocuklar için okul kurdu.

ERÇİMSAN’dan Özel Destek
  • 06 Ekim 2023, Cuma 10:36

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl düzenlediği Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu (İSO İlk 500) listesinde bu yıl 22 basamak yükselerek bir araya gelerek devam eden Aşkale Çimento, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında 2023 yılında yakışacak köyleri hayatiyete devam ediyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen depremin ardından afetzedelerin yaralarının sarılmasına destek olan Aşkale Çimento, ilk günden itibaren bir kişinin kaderini esirgemedi. Depremin hemen ardından bölgede yoğun biçimde gıda, sağlık ve barınma malzemesi gönderen Aşkale Çimento, personel idaresi ile de kan bağışında bulundu.

Devlet hizmetlerine destek

Türkiye Çimento Üreticileri Birliği (Türkçimento) ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) işbirliğinde, depremle birlikte 200 adet konteynerlik mahalle inşa eden Aşkale Çimento, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde ise down sendromlu çocuklar için okul kuruldu.

2023 yönüne paralel adımlar

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılına yakışan köyleri teker teker çalıştırılarak çalıştırılan Aşkale Çimento İcra Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, “Tüm olanaklarımız ile desteklenmek yanında durarak deprem bölgesi için başlatılan projelere destek sağladık” dedi.

Çimento sektöründeki diğer ortaklar ile birlikte AFAD'ın koordineunda vatandaşın yanında daha fazla kişinin yanında bulunan Yücelik, “Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde deprem bölgelerinde kullanılmak üzere Melek Yüzler Mola Evleri (Kontenyer) projesini hayata geçirdi. Bu potansiyel Aşkale Çimento olarak Malatya Yeşilyurt Kontenyer Kentte yaşayan çocuklar için 'Melek Yüzler Aşkale Çimento Mola Evi'ni kurduk. Kahramanmaraş'ta ise konteynır mahallesi inşa edildi” ifadesinden yararlanıldı.

Desteğimiz devam edecek

Afetin ardından tüm birimlerin bölgedeki olağanüstü bir performans sergilendiğine dikkat çeken Yücelik, “Dünyada başka hiçbir ülkede görülmeyecek şekilde koordine edilen devletimiz, yerle bir olan 11 kentimizi yeniden açma çabası veriyor. Yıkılan şehirler, ilçeler, köylerde tamamlanan konutlar afetzede hak sahiplerine teslim ediliyor. Bundan böyle olduğu gibi bundan sonra da kalıcı yaralarının sarılmasına yönelik projelere destek çaba harcıyoruz” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık