sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum’u Yasa Boğdular!

Atatürk Üniversitesi öğrencisi olan Erzurumlu iki genç kız, mezuniyet balosu hazırlıkları için görüşmeleri sonrası dönüş yolunda karşıdan karşıya geçerken otomobil çarpması sonucu yaşamlarını yitirdi.

Erzurum’u Yasa Boğdular!
  • 12 Mayıs 2022, Perşembe 19:47

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Palandöken ilçesi Harput Mahallesi’nde meydana geldi.

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinden sınıf arkadaşları Nezahat Tanas (22) ve Zeynep Bağrıyanık (24), 15 gün sonra gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenleri için Çat Yolu üzerinde bir restoranla görüşmeye gitti. Restoran çıkışı iki arkadaşa dönüş yolunda karşıdan karşıya geçerken otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan üniversite öğrencilerine çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesine ağır yaralı olarak kaldırılan Nezahat Tanas, hayatını kaybetti.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Zeynep Bağrıyanık ise bugün yapılan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gözyaşları ile toprağa verildi

Kazada hayatını kaybeden 22 yaşında ki üniversitede öğrencisi Nezahat Tanas, Muratpaşa Camii de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Abdurrahmangazi Mezarlığında defnedildi.

Cenaze namazına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turgut Göğebakan, Akademisyenler, MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Sınıf arkadaşlarını cenaze töreninde yalnız bırakmayan üniversiteli öğrenciler ise gözyaşlarına boğuldu.

Zeynep Bağrıyanık’ın cenazesi ise yarın Cuma Namazına müteakip Narmanlı Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Çomaklı’dan taziye mesajı

İki genç kızın trafik kazasında hayatını kaybetmesi Atatürk Üniversitesi camiasını yasa boğdu.

Acı haberin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, başsağlığı mesajı yayınladı. Rektör Çomaklı mesajında, “Üniversitemiz Edebiyat Fakültesinde öğrenim gören Nezahat Tanas ile Zeynep Bağrıyanık’ın geçirdikleri elim kaza sonucunda vefat haberleri üniversitemizi derinden üzmüştür. Kıymetli öğrencilerimize Allah‘tan rahmet; sevdiklerine, yakınlarına ve tüm Atatürk Üniversitesi ailesine başsağlığı dileriz. Makamları âli, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Pusula Gazetesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık