sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

BAŞKAN SEKMEN: “ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK KAMU YATIRIMI OLAN GÜNEŞ ENERJİ PROJESİNİ ŞEHRİMİZDE HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Türkiye’nin en büyük kamu yatırımı olan enerji projesini Erzurum’da hayata geçiriyoruz” dedi.

BAŞKAN SEKMEN: “ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK KAMU YATIRIMI  OLAN GÜNEŞ ENERJİ PROJESİNİ ŞEHRİMİZDE HAYATA GEÇİRİYORUZ”
  • 24 Ekim 2022, Pazartesi 18:52

“İlimizde inşa ettiğimiz ve faaliyette olan 6 megawatt’lık (MW) Güneş Enerji Santralleri’ne yenilerini ekliyoruz” diyen Başkan Sekmen, “16 MW kapasiteli yeni santrallerimizin yapımı sürüyor. Şehrimize katma değer katacak bu projemizle çevre dostu, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızı daha da artıracağız” kaydını düştü.

Başkan Sekmen, söz konusu projeyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Ocak, Ilıca ve Yerlisu mahallelerinde toplam 16 MW’lık güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisinin saha düzenlemesi, reglaj ve çit çalışması tamamlandı. Çelik çakma ve 13 kilometre mesafe hava enerji nakil hattı yapım işi de sürüyor. Sahaya ilk panel sevkiyatı yapıldı. 2023 yılında bitirilecek olan projemiz sayesinde Erzurum Su Kanalizasyon İdaremizin, Büyükşehir Belediyemiz ve iştiraklerimizin tükettiği elektrik enerjisi bu tesislerden karşılanacak. Fizibilite raporlarına baktığımızda tesisimiz inşallah kendini 4,5 yılda amorti edecek ve en az 25 yıl Belediyemiz elektrik zammından etkilenmeyecek. Ayrıca ürettiğimiz enerji sayesinde tamamen çevre dostu, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağına sahip olacağız.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık