sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş'ten Sert Tepki.. Bu Bir Müjde Değil, Emekliyle Dalga Geçiliyor

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Emekliye lütuf olarak verilen 5 bin TL’nin müjde olarak duyurulmasına sert tepki göstererek, 'İktidarın adalet anlayışı bu mu? 5 bin lirayı alıp başlarına çalsınlar.' dedi.

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş'ten Sert Tepki.. Bu Bir Müjde Değil, Emekliyle Dalga Geçiliyor
  • 10 Ekim 2023, Salı 19:20

Enflasyonun altında ezilen emekliye hakkı olanın verilmediğini belirten CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Emekli hakkı olanı istiyor, sadaka istemiyor, dilenmiyor, yıllarca verdiği emeğin karşılığını istiyor. Adeta Emekliyi yalvartarak müjde diye duyurulan bir sefere mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesinin müjde diye duyurulmasını kınıyorum.” dedi.

İktidarın adalet anlayışın olmadığını iddia eden Can Eş, şunları söyledi  “Emeklinin bütün sorunlarını giderecek (!) 5 bin TL’yi de zat-ı alileri bunu da bütün emeklilere vermiyor. Çalışmayan emeklilere vereceklermiş. Yahu Emekli olan biri neden çalışır. Geçinemediği için. Emekli maaş yetmediği için. Şimdi emekli olmuş 7 bin 500 TL ile geçinmeye mahkum edilmiş, emekli çalışıyor diye cezalandırılıyor. Farz edin ki asgari ücretle çalışıyor. Aylık geliri 18 bin TL oluyor. Şimdi siz sırf çalışıyor diye bu emekliye ikramiye vermeyeceksiniz, ama milletvekilliğinden emekli olmuş çalışmayan, binlerce lira ek geliri olana vereceksiniz. Adıyla bu kadar çelişen bir başka parti olabilir mi? Bu mu sizin adalet anlayışınız.”

5 Bin TL’yi müjde olarak duyuran Erzurum Milletvekillerini de eleştiren Can Eş, “ Bunu müjde olarak sosyal medya hesaplarından duyuran Erzurum milletvekillerine sesleniyorum. Bu ay maaşlarınızı almayın. 5 Bin TL artı 7 Bin 500 TL toplam  12 bin 500 TL sini alın, kalanını devlete bağışlayın. Madem müjde, madem bu parayla geçinilebiliyor, hadi sizi göreyim. Çok değil bir aylık maaşınızı 12 bin 500 TL olarak alın.” dedi.

Emeklinin hiçbir dönemde bu kadar aciz duruma düşürülmediğini iddia eden Can Eş, “Bu devlete 25 yıl çalışmış insanları, bu kadar ötekileştirmek yok saymak, ancak AKP’ye yakışır. Onlar için kıymetli olan 5’li çete, yandaş iş adamları. Emekli geçinemiyormuş, öğrenci barınamıyormuş köylü çiftçi toprağını terk ediyormuş umurlarında değil.  Varsa yoksa kendi oligarkları. Onlar mutlu olsun, kasalarını tıka basa doldursun yeter.” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık