sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl'den Erzurum Mitingine Davet

DEVA Partisi Erzurum İl Teşkilatı, yarın yapılacak olan miting öncesi, genel başkan yardımcılarının ve kurucular kurulu üyelerinin de katılımı ile önce bir basın toplantısı yaptı ardından Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş yaparak halkı mitinge davet ettiler.

DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl'den Erzurum Mitingine Davet
  • 14 Ekim 2022, Cuma 17:58

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında önce İl Başkanı A. Vahit Bingöl, söz aldı. Bingöl, 15 Ekim'de (Yarın) yapılacak olan Erzurum mitingi öncesi parti çalışmalarını ve bu esnada karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Bingöl, Ali Babacan'a halk tarafından "Yusuf yüzlü insan" benzetilmesi yapıldığını belirterek, "Parti broşürünü dağıtırken, yaşlı bir bayanın broşürü alarak, Erzurum tabiriyle (uy kurban olim sene Yusuf yüzlüm) diyerek öptüğünü anlattı. Bingöl; “Ben de bu ifadeyi buradan aktarıyorum. Genel Başkanımız Ali Babacan, kişiliği, dürüstlüğü ile bu sıfatla da anılacaktır." dedi.

15 Ekim Cumartesi günü (yarın) saat 13.00'da İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting öncesi afişler asmak için bilboard almak üzere günler öncesinden yaptıkları başvuruların son derece yetersiz ve olumsuz sonuçlandığını belirten İl Başkanı Bingöl, mitinge insanları taşımak için kiralamak istedikleri okul servis şoförlerinin resmi bir kurum tarafından alel acele miting günü katılması zorunlu bir toplantıya çağrılmalarını da manidar bulduklarını söyledi.

Erzurum'daki vatandaşların yağmur da kar da olsa yarınki mitinge katılabileceklerini vurgulayan Bingöl: "Ben bu memleketin en az 60 yılını biliyorum. Erzurumlu'nun hiçbir zaman vicdanına baskı gelmez. Erzurumlu her zaman baskıya karşı omurgalı dik duruşunu göstermiştir. Baskıyla yasaklarla bir yere varılmaz. Korkunun ecele faydası yok. Mevcut iktidar gidici, Deva Partisi gelici."

‘AK Parti Erzurum’daki oyunun yarısını alamayacak’

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı-Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen de konuşmasında,  1970'li yıllarda et ihraç eden Erzurum'a bugün Konya'dan et, Çanakkale'den süt, Bolu'dan tavuk geldiğine işaret ederek, "Sahada gördüğümüz şu; Bugün seçim olsa, AK Parti Erzurum'da aldığının yarısını bile alamaz" ifadelerini kullandı.

Ekmen, partilerinin daha önce düzenlediği 5 miting öncesinde de çeşitli bir çok engellemelerle karşı karşıya kaldığını buna rağmen meydanları tıka basa doldurduklarını anlattı.

Diğer yandan Genel Başkan Yardımcılarından Tarım, Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, gibi isimlerin yanısıra Kadın politikaları Başkanı Elif Esen, MHP’nin ağır isimlerinden olan Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanlığı yaptıktan sonra DEVA partisine geçerek kurucular kurulunda yer alan Ramiz Ongun, AK Parti eski milletvekili DEVA Partisi Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Akbulut, kurucular kurulu üyeleri Sedat Kadıoğlu ve Tunahan Elmas ile Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu’da toplantıya katıldılar.

Eski MHP’li yeni DEVA Partili olan Ramiz Ongun, Genel Başkan Ali Babacan’ın 13 yıl aralıksız AB Müzatkereciliği, 2 dönem ekonomi bakanlığı gibi önemli görevler de bulunduğunu hatırlatarak, “Sayın genel başkanımız milimetrik hesaplarla ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan nasıl kurtarılacağının hesaplarını yapıyor. Şu anda ülkeyi bulunduğu krizden kurtarabilecek tek isim var ise o da Ali Babacan’dır. Çünkü kendisi, kendini her geçen gün geliştiren ve milimetrik hesaplar yapan birisidir. Genel siyasi, gerekse bürokrasi ve devlet adamlığı konusunda oldukça da deneyimli başarılıdır. Ayrıca duruşu ve kişiliğiyle de örnek liderdir.”şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık