sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurumlu Şehit Toprağa Verildi

Tunceli’de süren Eren-7 operasyonunda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu (26) memleketinde dualarla toprağa verildi. Şehit, ardında 6 aylık kızı İkra Deren ve 26 yaşında gözü yaşlı bir eş bıraktı. Şehidin tabutunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu omuzladı.

Erzurumlu Şehit Toprağa Verildi
  • 22 Ekim 2021, Cuma 18:59

Tunceli Ovacık kırsalında düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu (26), memleketi Erzurum’da Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karagöbek Mahallesi’nde toprağa verildi.

Geçtiğimiz gün Tunceli’de süren Eren-7 operasyonunda eli kanlı PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Tortumlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehit Tortumlu’nun, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alınıp askeri cenaze nakil aracına konulan Türk bayrağına sarılı tabutu, Kurtuluş Mahallesi’nde yine bayraklarla donatılan baba evine getirildi. Burada helallik alınması ve dualar okunması sonrası şehidin cenazesi, askerlerce merkez Yakutiye ilçesindeki Narmanlı Camisi’ne getirilip omuzlarda taşınarak katafalka konuldu. Cuma namazı sonrası düzenlenen törende, şehit Tortumlu’nun öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askeri tören mangasınca katafalktan alınarak vatandaşların tekbirleri ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde top arabasına konuldu. İçişleri Bakanı Soylu ve şehidin babası Süleyman Tortumlu, şehidin tabutunu omuzladı. Törende Bakan Soylu, şehidin babası Süleyman Tortumlu ve yakınlarına sarılıp taziyelerini iletti. Baba Tortumlu, Bakan Soylu’ya “İyi ki şehit babası olmuşum, gururluyum ” dedi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları ile çeşitli kurumlar adına da çelenk gönderildi.

Erzurumlu şehidin cenazesi memleketinde toprağa verildi. Cuma namazına müteakip Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Erzurum İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Erzurum İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, kurum amirleri,  ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş, , polis ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Şehit Tortumlu, Yakutiye ilçesine bağlı Karagöbek Mahallesi’nde defnedildi.

Kadın askerler yalnız bırakmadı

Süleyman-Erengül çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olan Burak Tortumlu, evli ve bir çocuk babasıydı. Altı ay önce kızı İkra Deren’i kucağına alan şehidin ardından gözyaşı döken eşi Eda Tortumlu (26), cenazede güçlükle ayakta durabildi. Kadın askerler, şehidin annesi, iki ablası ve eşinin ellerini bir an olsun bırakmadı. Her şeyden habersiz şehit kızı İkra Deren’le de kadın komutanlar yakından ilgilendi.

Kanı yerde kalmadı

Çıkan çatışmada Tortumlu’yu şehit eden ve Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer alan “Kurtay Şerzan” kod adlı Hayrettin Güneş ile bir terörist daha ölü ele geçirilmişti.

Başhekim açığa alındı

Şehidin hastaneye getirilişi esnasında, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Orhan Çimen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alındı. Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, askeri helikopter ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yayın yasağı getirildi

Burak Tortumlu’nun yaralı bir şekilde hastaneye sevkine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler hakkında yayın yasağı getirildi. Konuya ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada, “T.C. Erzincan Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan 21/10/2021 tarihli ve 2021/3225 D. İş sayılı karar ile Tunceli ili kırsalında icra edilen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Burak Tortumlu’nun yaralı bir şekilde Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler hakkında yayın yasağı getirilmiştir. Yayın yasağı Üst Kurulumuz internet sitesinde yayınlanmıştır” denildi.

(Pusula Gazetesi)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık