sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Polisin dikkati cinayeti çözdü

Erzurum’da eski hükümlü Yılmaz Çelik (49) tarafından bıçaklanarak öldürülen infaz koruma memuru Turgay Kınalı (59) cinayetinde zanlıyı ele veren ilginç detay ortaya çıktı. Zanlının kimliği, bıçak kılıfı olarak kullandığı ve yere düşürdüğü ‘vergi ödeme emri ihbarnamesi’ ile belirlendi.

Polisin dikkati cinayeti çözdü
  • 27 Mart 2023, Pazartesi 22:30

Erzurum’da geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen olayda eski hükümlü Yılmaz Çelik, infaz koruma memuru Turgay Kınalı’yı boynundan ve karnından bıçaklayarak sokak ortasında öldürmüştü. Turgay Kınalı cinayetinde iddianame hazırlandı.

Her şey 20 saniyede oldu

Pandemiden dolayı izinli olarak cezaevinden çıkan ve 21 suç kaydı bulunan katil zanlısı, Erzurum Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu ile E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeyken infaz koruma memuru Kınalı da aynı kurumlarda görev yapıyordu. Uzun yıllar aynı kurumda gardiyan-hükümlü olarak tanışan ikili geçtiğimiz Eylül ayında Yakutiye ilçesinde bulunan Demirciler Caddesi üzerinde karşılaştı. Kamera görüntülerine göre eski hükümlü Çelik’in, infaz koruma memuru Kınalı’yla karşılaşıp bıçaklamasının ardından kaçması 20 saniye sürdü.

Kardeşine ‘Bana cezaevinde işkence etmişti’ dedi

Olay yerinden koşarak uzaklaşan katil zanlısı, Erzurum’un Pasinler ilçesine giden otobüse binerek üvey kız kardeşi O.K.’nin yaşadığı Miyadin Köyü’ne gitti. Üvey kız kardeşin ifadesine göre sabah saat 06.00 sıralarında eve gelen katil zanlısı, “ben birisini bıçakladım, bu bıçakladığım kişi ise gardiyan”, “bana cezaevinde çok işkence etmişti, ben de bu yüzden bıçakladım” dedi. O.K., katil zanlısının öz kardeşi Ş.Ç.’yi arayarak durumu haber verdi. Ş.Ç. ise katil zanlısı kardeşinin yerini polise ihbar ederek yakalanmasını sağladı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis yapbozu birleştirdi

Katil zanlısı Çelik’in kimliğini ele veren ise olay yerinde polis ekiplerinin dikkatinden kaçmayan kâğıt parçaları oldu. O kâğıt parçaları Vergi Dairesi Başkanlığı’nca Çelik adına gönderildiği anlaşılan vergi ödeme emri ihbarnamesiydi. Olay yerinde bulunan ihbarnameden yola çıkan ekipler, kamera görüntülerinde ise kaçan şahsın cebine koyarken bir şey düşürdüğünü fark etti. Yapbozu birleştiren polisler katil zanlısının kimliğini bu şekilde belirledi. Çelik de ifadesinde kâğıtlarla kendisine bıçak kılıfı yaptığını söyledi.

Kolonya içmiş

Katil zanlısı Çelik iddianame tutanaklarına geçen ifadesinde, olay günü bir marketten aldığı kolonyayı içtiğini ve sarhoş olduğunu söyledi.  Yolda yürürken infaz koruma memuru Kınalı ile karşılaştığını ve kendisinin de alkollü olduğunu iddia eden zanlı, Kınalı’nın “Bana alem sözün vardı” diyerek 10 dakika boyunca darp ettiğini söylese de kendisinde herhangi bir darp izine rastlanmadı. Çelik, bu sırada kendisini korumak için yanında taşıdığı meyve bıçağını savurduğunu, öldürmek istemediğini söyledi. Öte yandan olayın, kamera kayıtlarında görüldüğü üzere sadece 20 saniye sürdüğü tutanaklara geçti. Çelik ifadesinde cezaevinde kaldığı dönemde Kınalı’yı tanıdığını, kendisinden bu süre zarfında şiddet görmediğini, herhangi bir husumeti de bulunmadığını belirtti.

İlk müdahaleyi Afgan kadın yapmış

Öte yandan hayatını kaybeden Kınalı’ya ilk müdahaleyi yapanın da Afganistan uyruklu Nazifeh Hasani isimli bir kadın olduğu öğrenildi. Olay yerinden geçerken yerde yatan Kınalı’yı gören Hasani, tanımadığı bir kadının verdiği başörtü ile şahsın yarasına müdahale ettiği anlaşıldı. Çevredekilerin de ambulansı araması ile hastaneye kaldırılan Kınalı, burada hayatını kaybetti.

Pusula Gazetesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık