sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

YAKUTİYE'NİN SIFIR ATIK GETİRME MERKEZİ AÇILIYOR

Doğu Anadolu bölgesinde Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmış tek belediye olan Yakutiye belediyesi'nin 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin resmi açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Gününde yapılacak.

YAKUTİYE'NİN SIFIR ATIK GETİRME MERKEZİ AÇILIYOR
  • 04 Haziran 2022, Cumartesi 7:43

Doğu Anadolu bölgesinde Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmış tek belediye olan Yakutiye belediyesi'nin 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin resmi açılışı Dünya Çevre Gününde 5 Haziran 2022 Pazar günü Saat:13.30'da yapılacak.

Yakutiye Belediyesinden yapılan açıklada şu ifadelere yer verildi;

"Bilindiği üzere; Yakutiye Belediyesi olarak, Bakanlığımızın Sıfır Atıkla ilgili belirlenmiş olan kriterleri yerine getirerek,14 Nisan 2022 tarihinde Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmıştık. Türkiye genelinde 1361 belediyeden bugün itibarı ile toplam 71 belediye gerekli şartları yerine getirerek bu belgeyi alabilmiştir. Doğu Anadolu bölgesinde bu belgenin sahibi olabilmiş tek belediye Yakutiye belediyesidir. Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince ülkemizde bulunan toplam 1361 İl, İlçe ve Belde Belediyesinin kendi sorumluluk sınırlarında Sıfır Atık yönetim sistemlerini kurarak Sıfır Atık Belgesi’ni almaları yükümlü kılınmıştır. Bir belediyenin bu belgeyi alabilmesi için Sıfır Atık Yönetim Planı hazırlayarak bu plan çerçevesinde; Atık Getirme Merkezi kurmaları, Konutlar için En az İkili Toplama sistemi oluşturmaları, Atık İlaçların ayrı toplanmasını sağlamaları, Kayıt ve Raporlama yapmaları, Eğitim ve Farkındalık çalışmaları yapmaları gibi toplam 18 şartı yerine getirmeleri gerekmektedir. Yakutiye Belediyesi olarak, Doğu Anadolu Bölgesinde bu belgenin sahibi ilk belediye olurken hali hazırda bölgenin Sıfır Atık belgesine sahip tek belediyesiyiz. Bu doğrultuda; Yakutiye Belediyesi olarak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin Resmî açılışını 5 Haziran Dünya Çevre Gününde yapacağız. Tesisin Erzurum halkına tanıtımı beraberinde atık azaltım örnekleri halkımızın beğenisine sunulacaktır. 14 ayrı atık türünün kabul edileceği tesisimiz ayrıca pişmemiş gıda atıklarını gübre olarak değerlendirmek amacıyla Kompost Tesisini de içinde barındırıyor."

Açılış programı: 5 Haziran 2022 Pazar günü Saat:13.30


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık