sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Erzurum Adına Sevindirici Haber

Erzurum’da istihdama katkı sağlaması için büyük umutlar ile projelendirilip hayatiyete geçirilen ancak zemininde yaşanan kayma nedeniyle çok sayıda fabrikanın yıkılmasına neden olan 2’nci Organize Sanayi Bölgesi için uzun süredir devam eden yer arayışı netleşti. Milli Savunma Bakanlığı’na ait Aziziye ilçesinde bulunan 1,5 milyon metrekare arazi tahsis edildi.

Erzurum Adına Sevindirici Haber
  • 24 Mart 2022, Perşembe 20:07

Aziziye İlçesi’nde Şeker Fabrikası’nın hemen karşısında bulunan eski Ulaştırma Birliği’ne ait arazi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın desteğiyle 2. OSB’ye tahsis edildi. Tahsis haberini AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ verdi.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Recep Akdağ, yaşanan son gelişmeyi kamuoyuna açıkladı. Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrin gelişimi ve sanayi hamlesi için yapılması son derece güç bir olayın gerçekleşmesinin sağlandığını belirtti.

Erzurum’da sanayiyi geliştirmek için  uzun zamandan beri ciddi bir gayret gösterildiğini belirten Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Tabi ki Erzurum’da il belediye başkanımız, valimiz, il başkanımızla birlikte. 2. Organize Sanayi Bölgesi geliştirilmişti. Burada özellikle tekstil ve diğer alanlarda sanayicileri Erzurum’a çağırıyorduk. Kentimizde yatırım yapmalarını sağlamak için. Epey de bir mesafe kat etmiştik. Birçok kuruluş Erzurum’a gelmek için hazırlık yapmıştı. Ancak maalesef 2. Organize Sanayi yerinde daha önceden tespit edilmesinin de mümkün olmadığını ilgili mühendislerin bize ifade ettiği bir zemin problemi çıktı. Zeminde kaymalar oldu. Dolayısıyla burasının yerini değiştirmek icap etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgemizin gelişmesine, özellikle Erzurum’un gelişmesine verdiği değeri hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle sağolsunlar büyük destekleri ile Milli Savunma Bakanımız ile görüştük.  Milli Savunma Bakanlığı’na ait Erzurum Aziziye ilçemizdeki çok uygun bir mekanı ki bu mekan Erzurum Havalimanına ve Lojistik Merkezine yaklaşık 8 kilometre, Erzurum merkezine de 15 kilometre mesafede. Çok güzel bir alanı tespit ettik. Bu alanın şimdilik 1,5 milyon metrekaresini 2. OSB’nin 3. etabı olmak üzere Erzurumumuza arsa arazi olarak kazandırmış bulunmaktayız. Başka bir bölgeden takas yaparak, Çat yolundaki bir bölgeden takas yaparak, burayı organize alan olarak belirledik. Valiliğimiz ve Belediyemiz çok süratli çalıştı ve çalışıyor. Zemin etüdleri yapıldı. Burayla ilgili imar planları hazırlandı. Burayı süratle Erzurum’a önemli bir sanayi bölgesi olarak geliştireceğiz. Birçok firmanın Erzurum’a gelme hususunda talebi var. Burada 96 parsel oluşturuyoruz. Erzurum’a birkaç sene önce havalimanında Kategori 3 dediğimiz her türlü hava şartlarında uçakların inebileceği bir pozisyona getirmiştik. Burası Erzurum’un birçok yönüyle yatırımcılar için cazip bir alan haline geldi. İnşallah önümüzdeki günlerde burası bir sanayi alanı olarak gelişecek. Biz de Erzurum’a, gençlerimize istihdam alanı oluşturarak destek olmuş olacağız. Bu bizim en önemli vazifelerimizden, çabalarımızdan birisidir.

Bu vesileyle bu konuda emeği geçen herkese, en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, çok değerli Milli Savunma Bakanımız Hulusi bey ve çalışma arkadaşlarına, şehirde emeği geçen bütün teknisyenlerimize, mühendislerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizdeki sanayi hamlesinin çok önemli bir parçası olacak bu OSB’nin, ki ileride gelişme imkanı da var, Erzurum’a hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Sevindirici haberi değerlendirdiler

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve partililer, İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek yeni OSB’nin kurulacağı alanla ilgili değerlendirme yaptılar.

Arazileri takas ettiler

Basın toplantısında konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Bakanlığa da 1 milyon metrekare hazine arazisi tahsis edildiğini söyleyerek, “2. OSB’nin zemininde meydana gelen ve beklenmeyen teknik olarak tespiti de çok zor olan bir sıkıntıdan dolayı yatırımlarla alakalı Erzurum’a olan talepleri karşılamakta zorlanıyorduk. Yer tespiti çalışmalarını tamamladık. Uzun bir araştırma sürecini yaşadık. 3. OSB olabilecek en önemli uygun mekânda Aziziye ilçemizde bir yer bulduk. Şeker Fabrikası’nın karşısındaki askeri birliğin olduğu yerde Milli Savunma Bakanımız bu konuda desteklerini esirgemedi, 1,5 milyon metrekarede 100 tane sanayi parseli olabilecek şekilde bir arazinin tahsisi yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı’na Çat Yolu’nda 1 milyon metrekarelik hazine arazisini tahsis ettik. Onların da ihtiyacı giderildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sürecin en başından beri bizlere destekleri çok büyük oldu. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, hep birlikte çok büyük gayret gösterdik. 9. Kolordu Komutanımız da ayrıca gayret gösterdi. Bizim asli görevimiz bu, yapmak zorundayız. Bir yumruk gibi hep birlikte bu süreci tamamladık” dedi.

Yılsonunda tamamlanacak

Yılsonuna kadar çalışmaların bitirileceğini belirten Altınok, “Bizim şu anda 2. Organize Sanayi Bölgemiz var, büyük ihtimalle bu yeni aldığımız yeri 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin 3’üncü etabı olarak adlandıracağız. Hukuki prosedür olduğu için söylüyorum. 2. Organize Sanayi’nin hukuki süreci biraz uzun oluyor. Kısa sürede atlatalım diye 2. Organize Sanayi’nin 3’üncü etabı olsun diye çalışmalarımızı yaptık. En kısa sürede yeni sanayi tesislerinde kazma seslerini duyacağız. Yıl sonuna kadar fabrikaların bacalarından duman tütecek” diye konuştu.

Artık devlet değil şehirler yarışıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, “Artık devlet değil şehirler yarışıyor. Etrafımızdaki rakibimiz olan şehirlerle yarışıyoruz. Bu yarışta geri kalmamamız için süratle bu işleri tamamlamamız lazım. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize, valimize teşekkür ediyorum. Beklenmedik bir şeydi. İnşallah daha farklı çalışmalarımız var. Zamanı gelince sadece burayla kalmayacağız. Yeni organize sanayileri devreye sokacağız. Biz de belediye olarak bu senenin ilk hamlesini Gürcükapı’daki dönüşümle yaptık. Tosya’da, Sanayi Mahallasi’nde, Edip Somunoğlu’nda bu değişimleri göreceğiz, Ilıca’da da yeni dönüşümler başlatacağız. İlçe belediyelerimizle el ele vererek devlet geleneğini ortaya koyacağız. Bütün arzumuz şehrimizi yaşayanlarıyla birlikte belli bir konuma taşımak. Erzurum da desteklerle çok iyi yerlere gelecek” ifadelerini kullandı.

Zafere dönüştürdük

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de toplantıda gelişmeyi zafer olarak nitelendirdi. Başkan Öz, şu ifadeleri kullandı; “Havaalanı ve demir yollarına ortalama 7 kilometre mesafede, şehrin ana aksının hemen dibinde, uluslararası kara yollarının hemen yanı başında bir alan. Şehre böyle muhteşem bir yer kazandırdık.

90’lı yılların başında biz bir firmayla çalışıyorduk. Bunlar Erzurum’a yatırım yapmak istiyor, fabrika yapmak istiyor. Yani Sefa Merve arasında gidip gelen Hacer’in durumu gibi şaşkın bir şekilde o ona gönderiyor, bu buna gönderiyor. En son adam dedi ki ‘Ben fabrikayı açtıktan sonra işim düşünce aynısını yaparlarsa ben iflas ederim’ ve çekti gitti. Böyle olaylar yaşanıyordu. Muhatap bulamıyorduk. İnsanların ümidi tükenirken böyle bir kadro geldi. Şimdi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek olumsuzlukları bir anda zafere dönüştürdük. Hem şehir hem de o bölge için bir zafer.”

İlçemize katkısı olacak

2. Organize Sanayinin Aziziye ilçesi sınırlarına taşınacak olmasını değerlendiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, alınan kararın hem Erzurum adına hem de ilçe adına sevindirici olduğunu söyledi.

Başkan Orhan, “ 2. Organize Sanayinin İlçemiz sınırlarında yeniden inşa edilmesi son derece isabetli bir karar. Bu kadar hızla kangren haline gelmeden konu çözülmüş ve en doğru yer seçimi yapılmıştır. 2. Organizenin ilçe sınırlarımızda kurulacak olması bizim için katma değeri olan bir girişim. İstihdama ciddi katkısı olacak. Belki belediye olarak iş yükümüz artacak ama ilçeye katacağı değer bizim iş yükümüzün kat kat üstünde olacak.  Erzurum’umuza fevkalade büyük bir cazibe kazandıracak olan bu sanayi hamlesi için yoğun emek harcayan Milletvekillerimiz Sayın Recep Akdağ, Selami Altınok, İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban Hanımefendi’ye, Valimiz Okay Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e ve İl Başkanımız Sayın Mehmet Emin Öz’e teşekkür ediyoruz”dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık