sol
sağ
DÖNERCİBEY - BUHARA

Evlilik Yıldönümünde Şehit Düştü

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde dün mühimmat sevki esnasında meydana gelen patlamada mesai arkadaşıyla birlikte şehit düşen Erzurumlu Özel Harekat Polisi Birol İli (32), toprağa verildi. İli’nin şehit olduğu gün evlilik yıldönümü olduğu öğrenildi.

Evlilik Yıldönümünde Şehit Düştü
  • 23 Mart 2022, Çarşamba 19:07

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde eğitim için mühimmat sevki sırasında yaşanan patlamada özel harekat polisi Aydınlı Necati Aygün ve Erzurumlu Birol İli, şehit düşmüştü.

Serap ve Erol İli çiftinin üç çocuklarından en büyüğü olan Erzurumlu şehit memleketinde öğle namazına müteakip Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Aziziye ilçesine bağlı Demirgeçit Mahallesi’nde toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, AK Parti Milletvekili Selami Altınok, siyasi parti il başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılsın diye babasının tabutuna vurdu

Şehidin üç yaşındaki oğlu Metehan’la ise kadın özel harekât polisleri yakından ilgilendi. Her şeyden habersiz son veda için şehit babasının tabutunun yanına getirilen Metehan, babasının fotoğrafını görünce tabuta vurmaya başladı. ‘Vuruyorum ama açılmıyor, babam burada’ diyen Metehan’ın sözleri yürekleri dağladı.

‘Sana kavuşmayı bekleyeceğiz’

Şehidin eşi Merve İli (32) ise eşinin fotoğrafıyla son kez konuştu. Tabutu ve eşinin fotoğrafını öpen Merve İli eşine son kez şu sözlerle seslendi; “Tam hayal ettiğin gibi, cenazen kalabalık. Merak etme seni incitecek hiçbir şey yapmayacağım. Allah’ım iyi ki oğlum var, ondan bir parçam var. Dimdik duracağım. Sen görevdeymişsin gibi hayatımızı devam ettireceğiz. Sana kavuşmayı bekleyeceğiz” dedi.

Şehidin erkek kardeşi Yunus İli’nin de polis okulunda eğitim gördüğü öğrenildi. Şehit abisinin tabutu başında gözyaşı döken Yunus İli, “Ben abimi nasıl bırakacağım, kar yağıyor. Üzerine kar mı yağacak abim” sözleriyle seslendi.

Manolya BULUT-PUSULA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık